oaednews

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΟΑΕΔ

Την προκήρυξη δύο νέων μεγάλων προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής με στόχο αφενός τη στήριξη των υγιών επιχειρήσεων μέσω της κατάρτισης του προσωπικού σε διαθρωτικές αλλαγές, και αφετέρου των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση, προκειμένου να επιτευχθεί η διατηρησιμότητα των θέσεων εργασίας, εξήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας, σε ημερίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμη ότι ο ΟΑΕΔ ετοιμάζει και πρόγραμμα επιμόρφωσης εργοδοτών.
Όπως εξήγησε, είναι θέμα «εξαιρετικής σημασίας η επιμόρφωση των εργοδοτών και η ανάγκη λειτουργίας στις επιχειρήσεις εκτός των παραδοσιακά οργανωμένων λογιστηρίων και τμημάτων προσωπικού, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα αξιολόγησης του προσωπικού και μείωσης του κόστους εργασίας, χωρίς να προβαίνουν σε αλόγιστες απολύσεις».
Γι' αυτό, πρόσθεσε ο διοικητής, «στο άμεσο μέλλον ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει την πραγματοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων επιμόρφωσης στελεχών των επιχειρήσεων σε τεχνικά θέματα».
Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) Ευάγ.Τσιτούρας ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην δεινή θέση, που έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και της περιορισμένης καταναλωτικής ζήτησης.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων προκειμένου να ξεπεραστεί η υφιστάμενη κρίση και κάλεσε τους επιχειρηματίες να έχουν συνεχή επαφή με το Επιμελητήριο το οποίο έχει αποδείξει ότι στηρίζει και ενθαρρύνει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.