oaednews

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΑΣΕΠ 4Κ/2018: Κλείνουν οι αιτήσεις για 103 μόνιμες προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ

ΑΣΕΠ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Κ/2018
Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 4Κ/2018 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 13/12-4-2018, τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατό τριών (103) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας - ΕΥΔΑΠ Α.Ε., στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών), στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου – Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Υπουργείο Οικονομικών), στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και στον Οίκο του Ναύτου (Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής).

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας, Πρόσκληση σε εκδήλωση:Η Πορεία των μαθητών μέσα και έξω από τις σχολές

Τετάρτη 16 Μαΐου στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό/πνευματικό Κέντρο Λάρισας

Κινητικότητα: Τα αιτήματα για αμοιβαία μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων

Αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή για την κινητικότητα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα αιτήματα υπαλλήλων για αμοιβαία μετάταξη.
Επίσης, υπάρχει και η επιλογή «Αίτηση Αμοιβαία Μετάταξη», όπου οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση προς το φορέα του αιτούντος την αμοιβαία μετάταξη.

Από αύριο οι αιτήσεις στους ΒΝΣ ΟΑΕΔ

Η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών – νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. για τη σχολική χρονιά 2018-2019, θα γίνει από την Δευτέρα 14-05-2018 έως και την Παρασκευή 25-05- 2018. Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών(προνήπια)

ΟΑΕΔ: Ανακοίνωση για τις βεβαιώσεις της εφορίας

Aανακοίνωση σχετικά με τις βεβαιώσεις της εφορίας εξέδωσε ο ΟΑΕΔ και δίνει τις απαραίτητες οδηγίες.
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει σχετικά µε τις βεβαιώσεις για την εφορία, ότι οι συναλλασσόμενοι µε τον Οργανισμό δεν χρειάζεται να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΠΑ2) ή να τις αναζητούν στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, καθώς τα στοιχεία των ποσών που έχουν καταβληθεί, έχουν αποσταλεί ήδη στην Γενική Γραμματεία Δηµοσίων Εσόδων. 

Υπ. Εργασίας: Πάει πίσω η αξιοποίηση των 50 κενών ακινήτων στο ιστορικό κέντρο

Της Στεφανίας Σούκη
Προθεσμία έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα έχουν πλέον οι ιδιώτες που ενδιαφέρονται - χωρίς όμως να δεσμεύονται- για την αξιοποίηση των 50 ακινήτων ιδιοκτησίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στο κέντρο της Αθήνας.
Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων από το υπουργείο Εργασίας με τίτλο «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας - Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», έληγε σήμερα, 11 Μαϊου, τόσο για τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες όσο και για τα νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα και τους φορείς κοινωνικής/ αλληλέγγυας οικονομίας, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να λάβει παράταση λίγων εβδομάδων έως τις 8 Ιουνίου, γεγονός αναμενόμενο με βάση την ελληνική εμπειρία σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που σχετίζονται με ακίνητα του Δημοσίου. Από πλευράς του υπουργείου Εργασίας,  επισημαίνεται ότι η παράταση της προθεσμίας κρίθηκε απαραίτητη «λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και της σημαντικής ανταπόκρισης».
Ο δρόμος, ούτως ή άλλως, προς την αξιοποίηση αναμένεται να είναι μακρύς, δεδομένου ότι η πρόσκληση, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα και απευθύνεται τώρα σε ιδιώτες επενδυτές και  νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα (σ.σ. είχαν προηγηθεί αντίστοιχες προσκλήσεις σε φορείς του Δημοσίου κ.τ.λ.), ορίζει ρητά ότι σκοπός  είναι «αυστηρώς και μόνο» η διερεύνηση του ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση των ακινήτων ιδιοκτησίας των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Εργασίας φορέων (ΦΚΑ και ΟΑΕΔ), ώστε στη συνέχεια, να καταστεί δυνατός ο στρατηγικός σχεδιασμός της διαγωνιστικής διαδικασίας εκμίσθωσής τους.  Εξ’ ού και η πρόσκληση δεν συνιστά σε καμία περίπτωση έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας, δεδομένου ότι οι σχετικές διαδικασίες εκμίσθωσης θα προκηρυχθούν, σε δεύτερο χρόνο, με ανοικτό, κατά τις πληροφορίες, το ενδεχόμενο να υπάρξουν και ομάδες (clusters) ακινήτων προς εκμίσθωση, ανάλογα με το ενδιαφέρον.
Πάντως, μεταξύ των ακινήτων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο είναι και «φιλέτα» για τα οποία το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι παραπάνω από δεδομένο και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στο newmoney.gr στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν τις διαδικασίες του υπουργείου Εργασίας, «ήταν έως και …περιττή η ένταξή τους σε μία χρονοβόρο διαδικασία, με αβέβαιο το χρονοδιάγραμμα των διαγωνιστικών διαδικασιών».  Από την άλλη μεριά, ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του υπουργείου προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, «η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος σε αυτή την πρόσκληση δεν σημαίνει αποκλεισμό από την τελική διαγωνιστική διαδικασία».