oaednews

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 18:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την ψήφιση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Κάθεσαι περισσότερες ώρες στην δουλειά; Μάθε πώς αμείβονται οι έξτρα ώρες εργασίας

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σε πολλούς εργαζομένους που κάθονται στην εργασία πέραν του συμφωνημένου ωραρίου. Το Dikaiologitika News σας παρουσιάζει τις βασικές διαφορές υπερωρίας και υπερέργασίας και πως αμείβεται η κάθεμια από τις δύο περιπτώσεις.

Υπερεργασία

Ανακοίνωση Τ.Α.Π. Ο.Α.Ε.Δ. σχετικά με την Μείωση Εισφορών των μελών.


Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι το Δ.Σ. του Τ.Α.Π. ΟΑΕΔ , 
ανταποκρινόμενο στη δέσμευση του, 
μειώνει από 01-01-2020 τη μηνιαία εισφορά των μελών του Τ.Α.Π. από 45 ευρώ στα 38 ευρώ

Βοήθεια στον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ




«Έχε το νου σου στο παιδί...
Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.»
Ο γνωστός πια σε όλους  Παναγιώτης  Ραφαήλ,  Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I). Σήμερα είναι 18 μηνών. Ο Τύπος Ι είναι ο πιο σοβαρός με προσδόκιμο επιβίωσης τα 2 χρόνια χωρίς θεραπεία.

Oμοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Που πάει ο ΟΑΕΔ

Κατά  τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τέθηκε (από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας) στον Διοικητή του ΟΑΕΔ το ερώτημα αν αληθεύουν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και τα διάφορα δημοσιεύματα που έχουν διαρρεύσει περί της σχεδιαζόμενης μείωσης των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ, που σημαίνει μείωση των διαθέσιμων πόρων του ΟΑΕΔ και κατ’ επέκταση συρρίκνωση των παροχών του ΟΑΕΔ.  

 Από τις απαντήσεις φαίνεται να «κλειδώνει» η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, καθώς ο Διοικητής δεν διέψευσε τις σχετικές δηλώσεις  και τα δημοσιεύματα. Το αντίθετο μάλιστα. Ανακοίνωσε ότι   “θα υπάρξει μείωση 1 μονάδα από το 2020, αλλά το σχετικό κενό θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την ανάπτυξη που θα επιφέρει. Μετά βλέπουμε…”