oaednews

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

"Αλλάζοντας την Ελλάδα και τον Κόσμο: Ιδέες και Πολιτική"

Το 2ο Τακτικό Συνεδρίο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα"Αλλάζοντας την Ελλάδα και τον Κόσμο: Ιδέες και Πολιτική"  θα διεξαχθεί 11-13 Δεκεμβρίου 2015 στο Λουτράκι.  

«Τι σημαίνουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους Πολίτες».

Κάποια ημέρα λαμβάνεις ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο σου που σου λέει «είστε επιτυχών σε κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Τρέχεις, ρωτάς, προσπαθείς να χαρείς γιατί έστω και πέντε μήνες –τόση ισχύ έχουν τα κοινωφελή προγράμματα-, θα εργασθείς θα αμειφτείς, θα νοιώσεις χρήσιμος ξανά.Για πέντε μήνες θα είσαι άνθρωπος με προσφορά με δικαιώματα και απολαβές.
Και μετά, τι θα γίνει μετά;
Σου λένε τα γνωστά: «έχει ο θεός». Τι δουλειά έχει ο θεός στα ανθρώπινα.
Αγαπητοί κυβερνόντες ακόμη μία φορά ποδοπατάτε τη βούληση και την ελευθερία μας με «κοινωφελή προγράμματα».

Παπαδημούλης για Για τη δημιουργία ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας

«Όχι» στην ενοποίηση α λα καρτ για το Ευρωπαϊκό Ταμείο λέει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος υπογραμμίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνει ότι «δυστυχώς, οι επισημάνσεις της Αριστεράς, όπως και του συνόλου των οικονομολόγων, από όλες τις σχολές σκέψης, δεν εισακούστηκαν, προφανώς για πολιτικούς λόγους. Σήμερα, όμως, η ΟΝΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά λόγω της κρίσης έρχεται αντιμέτωπη με νέες πολιτικές προκλήσεις. Από τη μια έχουμε φαινόμενα διαλυτικά στο εσωτερικό της Ε.Ε. και από την άλλη την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε κοινά ευρωπαϊκά προβλήματα, με κοινά εργαλεία και μηχανισμούς».

Νέοι όροι και δικαιώματα στην νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ για το 2016

Νέοι όροι και δικαιώματα στην νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ για το 2016 Με νέους όρους και δικαιώματα για τους εργαζομένους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος κύκλος προκήρυξης προγραμμάτων για το 2016 αφου πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας είναι οι εργαζόμενοι να μην είναι δευτερης κατηγορίας και να μην  εμφανίζονται φαινόμενα εκμεταλλεύσιμης από τους προσφέροντες θέσεων για εργασία.