oaednews

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχίζουν να "σηκώνουν κεφάλι" οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ

Η φετινή Ημέρα του Εργάτη (Labor Day) στις ΗΠΑ επισφράγισε το τέλος άλλης μιας σκοτεινής χρονιάς για τα εργατικά συνδικάτα, αλλά και για πολλούς Αμερικανούς της εργατικής τάξης.
Το ποσοστό συμμετοχής στα εργατικά σωματεία στον ιδιωτικό τομέα διαμορφώνεται στο 6,6%, όταν πριν από 30 χρόνια βρισκόταν στο 16,8%. Στο δημόσιο τομέα, τα μέλη των συνδικάτων αντιπροσωπεύουν το 35,7% του εργατικού δυναμικού, ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με μια δεκαετία πριν.

Οι φτωχοί, φτωχότεροι και οι πλούσιοι... πλουσιότεροι

Συντάκτης: 







Κατέρρευσε, σύμφωνα με την έκθεση για την Οικονομία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, ο μύθος της εσωτερικής υποτίμησης που θα έφερνε άνθηση στις εξαγωγές. Πρόκειται για μια κατάσταση που ουσιαστικά επέβαλαν εγχώριοι παράγοντες μέσω συμφωνιών ή εντολών που δόθηκαν από τους εκπροσώπους των δανειστών μας στους Ελληνες πολιτικούς που κατήρτισαν τις μνημονιακές πολιτικές των ετών 2010-2014.
Υπενθυμίζεται ότι μία από τις βασικές υποθέσεις της πολιτικής τής εσωτερικής υποτίμησης είναι ότι η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας, μέσω της μείωσης του ονομαστικού μέσου μισθού, θα οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης και συνεπώς σε μείωση της ανεργίας.

ΟΑΕΔ: Άρχισε η πληρωμή αποδοχών στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας

Άρχισε η διαδικασία καταβολής των αποδοχών των ωφελούμενων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας καθώς και του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών στους δήμους από τον ΟΑΕΔ.
Η καταβολή των  αποδοχών των ωφελούμενων αφορά τόσο τις λίγες ημέρες του μηνός Ιουλίου κατά τις οποίες απασχολήθηκαν οι ωφελούμενοι όσο και τις αποδοχές τους για τον μήνα Αύγουστο για όσους Δήμους έχουν αποστείλει προς τον ΟΑΕΔ τις καταστάσεις.

Επιτροπή αγώνα συγκρότησαν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Τη Δευτέρα 7/9, μετά από σύσκεψη εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) από την Υπηρεσία Πρασίνου και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, αποφασίστηκε, όπως ανακοινώθηκε, η  σύσταση Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με κυριότερο το θέμα της καθυστέρησης της πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.