oaednews

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ


Βιογραφικό

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα.

ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση Κικίλια: Τσακώνονται πάνω στο μοίρασμα των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ


Ως ευκαιρία επανοικοδόμησης της ρουσφετολογικής λογικής και του πελατειακού κράτους αντιλαμβάνονται οι κυβερνητικοί εταίροι τον ΟΑΕΔ,

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΟΙΝΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΡΑΚΙΝΤΖΗ


Οριστική απόλυση εκπαιδευτικού για «κοπάνα» 22 ημερών

Από 6μηνη προσωρινή παύση σε οριστική απόλυση μετατράπηκε η πειθαρχική ποινή εκπαιδευτικού, ο οποίος είχε αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά του για περισσότερο από δύο χρόνια. Η απόλυσή του υλοποιήθηκε ύστερα από αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εργαζόµενοι χωρίς δικαιώµατα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις



Η «Εφ.Συν.» συναντά έξι εργαζόμενους, από διαφορετικούς κλάδους, διαφορετικές γενιές και διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα. Ανασφάλιστοι, εκ περιτροπής εργαζόμενοι, απλήρωτοι, ενοικιαζόμενοι, διωκόμενοι δικαστικά ή πειθαρχικά επειδή απήργησαν.  Μοιράζονται το ίδιο όνειρο και τους ίδιους αγώνες για μια ζωή περήφανη και ελεύθερη και μια δουλειά που δεν θα είναι δουλεία.


Κώστας Μητσόπουλος: Οι ενοικιαζόμενοι «ωφελούμενοι»

Ο Κώστας Μητσόπουλος εργάζεται σε κοινωφελές πρόγραμμα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Δουλεύει ως εργάτης πρασίνου. Κλαδεύει και μαζεύει κλαδιά. Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 5 μήνες. «Η χρηματοδότηση γίνεται από προγράμματα ΕΣΠΑ. Οι δήμοι στην ουσία δεν ανακατεύονται.

Η Πρωτομαγιά του Παναγούλη

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Λίγο καιρό μετά το συμβάν, αποκαλύφθηκε ότι κατείχε φακέλους με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις εις βάρος πολιτικών που συνεργάστηκαν με τα όργανα ασφαλείας κατά την επταετία
 

«Μην περπατάς πίσω μου, δεν μπορώ να σε οδηγήσω, μην περπατάς μπροστά μου, δεν μπορώ να σε ακολουθήσω, περπάτα πλάι μου και γίνε φίλος μου», Αλέκος Παναγούλης, 2 Ιουλίου 1939-1 Μαΐου 1976. Ο χαμός του Παναγούλη πάγωσε την Πρωτομαγιά του 1976.
Το τρακαρισμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλέκος Παναγούλης στον τόπο όπου έγινε το δυστύχημα Το τρακαρισμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλέκος Παναγούλης στον τόπο όπου έγινε το δυστύχημα

Υπέβαλε την παραίτησή του ο Ηλίας Κικίλιας

Την παραίτησή του από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, υπέβαλε και επισήμως σήμερα ο Ηλίας Κικίλιας, με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Για του λόγου το αληθές..


Η Πρωτομαγιά στην Ελλάδα



Η πρώτη Πρωτομαγιά στην Ελλάδα γιορτάστηκε το 1893, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Ομίλου, που είχε ιδρυθεί από τον Σταύρο Καλλέργη το 1889 (Δ. Λιβιεράτος: «Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, 1890-1999). Στις 2 Μαΐου του 1893, ημέρα Κυριακή, πεντακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν πίσω από το Ζάππειο με καρφωμένες στο πέτο κόκκινες κονκάρδες. Ο Καλλέργης ζήτησε να περιοριστεί η εργασία σε οκτώ ώρες από δώδεκα και να κλείνουν την Κυριακή τα καταστήματα.

Γιατί τιμούμε και απεργούμε την 1η Μαΐου


Την 1η Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου. Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.