oaednews

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πάει σε «πόλεμο» η ΑΔΕΔΥ


Ότι ο υπουργός, κατά την σημερινή συνάντησή του με φορείς της ΑΔΕΔΥ δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν και ότι αποτελεί αιτία «πολέμου» η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

«Ψαλίδι» 22,6% στο εφάπαξ


Το ενδεχόμενο των περικοπών στα εφάπαξ που χορηγούν Ταμεία για τα οποία οι σχετικές μελέτες δείχνουν αναλογιστικά ελλείμματα, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων. 

Τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις στο Δημόσιο

Η πρώτη απόφαση για την συγχώνευση τριών δημόσιων οργανισμών. Δημιουργείται φορέας εξωστρέφειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτόν τον φορέα θα ανήκει η ΔΕΘ, η Hellexpo και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), που πλέον συγχωνεύονται. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς.  

Με μερική απασχόληση 1 στους 2


 Η κρίση και οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνει το εργατικό δυναμικό της χώρας αποτυπώνεται στον απολογισμό του α’ εξαμήνου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

ΟΟΣΑ: Σε υψηλά επίπεδα η ανεργία το 2013

Σαράντα οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις ανεπτυγμένες οικονομίες, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ που σκιαγραφεί με μελανά χρώματα το εργασιακό μέλλον των πολιτών στις οικονομικά δυνατές χώρες.