oaednews

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ την Τετάρτη

 Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑΣΥ εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση:

Στήριξη της στάσης εργασίας των εργαζομένων στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη της στάσης εργασίας των εργαζομένων στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 31/10/2022 απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωαννίνων, καθώς και την από 04/11/2022 ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, στηρίζει τη στάση εργασίας που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 14.00 και ζητά τη μη υλοποίηση της πρότασης της πλειοψηφίας του
Β΄ Υπηρεσιακού Συμβούλιου για μετακίνηση 4 συναδέλφων από τα Ιωάννινα στην Πρέβεζα.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ οφείλει να γνωρίζει

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 07/ 11 /2022

ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10

ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 28

ΤΗΛ FAX 2410-564501

Τηλ επικοινωνίας: 2431022099

εmail:eyoaedke@oaed.gr Πρoς:

Όλα τα μέλη μας συναδέλφους, Υπηρεσίες

Θέμα: ‘ Ο διοικητής του ΟΑΕΔ οφείλει να γνωρίζει’’

 Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στις 2 Νοεμβρίου στο σταθμό ΕΡΑ Θεσσαλίας ο διοικητής του ΟΑΕΔ ( ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του στα Τρίκαλα στις 4 Νοεμβρίου ) σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση της μετεγκατάστασης του ΚΠΑ Τρικάλων από το σημερινό ενοικιαζόμενο σε ιδιόκτητο κτίριο του ΟΑΕΔ δηλώνει "δεν γνωρίζω το θέμα"

Καθήκον του διοικητή είναι να γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν κάθε τοπικό ΚΠΑ όταν επισκέπτεται την περιοχή του. Επαναφέρουμε στην μνήμη του Κου διοικητή λοιπόν τις αποφάσεις των ΔΣ του ΟΑΕΔ στο οποίο ο ίδιος προεδρεύει
1)
1441/22/01.03.2021 απόφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ με την οποία εγκρίνεται η σκοπιμότητα εκτέλεσης του έργου αλλά και η υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020

2) 3946/76/20.07.2021 απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για την μεταστέγαση του ΚΠΑ Τρικάλων στο ιδιόκτητο ΚΕΝΕ Τρικάλων

3) επίσης το 15/13.07.2022 έγγραφο μας στο οποίο του εφιστούμε την προσοχή υπενθυμίζοντας την μη υλοποίηση των παραπάνω ψηφισμένων αποφάσεων του ΔΣ του ΟΑΕΔ αναζητώντας απαντήσεις για τις καθυστερήσεις.
4) αλλά και το πρόσφατο από
19.09.2022 Δελτίο Τύπου της Ένωσης μας, στο οποίο καταγγείλαμε την άρνηση απάντησης στα ερωτήματα μας  αλλά και τον εμπαιγμό μας για την όλη υπόθεση.

Εύλογα λοιπόν εξακολουθεί να υφίσταται το ερώτημά μας: Για ποιο λόγο αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων δημοσίων οργανισμών οι οποίες σχετίζονται με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, δεν υλοποιούνται, οδηγούμενες στην γνωστή διοικητική γραφειοκρατική λήθη!

Και δεν απευθυνόμαστε μόνο στη σημερινή διοίκηση αλλά και στην προηγούμενη διοίκηση στην οποία επίσης ήταν γνωστό το θέμα. Αλλά και στην περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, στην καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία λόγω εντοπιότητας η οποία ούτε καν ακούμπησε το ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια.
Η Ένωση μας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται δεν θα σταματήσει να επιμένει γιατί εμάς πρώτους τους εργαζόμενους αφορά η αξιοποίηση της ακίνητης  περιουσίας του δημοσιου και η ορθή αξιοποίηση των δημοσίων δαπανών.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι επίσης από ένα δεύτερο, εγκαταλειμμένο και λεηλατημένο κτήριο ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ . Προσπεράστηκε από όλους πηγαίνοντας προς το ξενοδοχείο, διοικητές, υποδιοικητές κλπ.κλπ. Ήταν εκεί όμως και ήταν μπροστά σας, αναξιοποίητη περιουσία ενός δημοσίου οργανισμού που εσείς διοικείτε και καταστρέφεται εγκαταλειμμένο και λεηλατούμενο επί σειρά ετών με δικιά σας ευθύνη.

Πιθανόν ούτε και γιαυτό γνωρίζετε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη