oaednews

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με αφορμή την υπόθεση της κυρίας Δήμητρας Καλμαντή, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους, δήλωσε: «Η υπόθεση με το σπίτι των εργατικών κατοικιών του πρ. ΟΕΚ στο Βόλο, το οποίο δόθηκε το 2007 προφορικά ως δωρεά στην κυρία Δ. Καλμαντή (μετά την τραγική απώλεια του γιου της και της συζύγου του σε τροχαίο δυστύχημα, από το οποίο διασώθηκαν τα τρία εγγόνια της) από την τότε πολιτική ηγεσία φέρνει στην επιφάνεια την παγιωμένη επί σειρά δεκαετιών νοοτροπία πολιτικών υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, στην προκειμένη σε βάρος ανθρώπων που καθημερινά δίνουν πραγματικό αγώνα και μοχθούν για να επιβιώσουν.

Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την υπόθεση της «δωρεάς» διαμερίσματος στον Βόλο

Σε δέσμευση ότι ο ΟΑΕΔ δεν θα προχωρήσει σε έξωση αλλά και για προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία για οριστική λύση στο πρόβλημα προχώρησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ για την υπόθεση της 79χρονης που καλείται να πληρώσει 130.000 ευρώ για διαμέρισμα-"δωρεά" του τ.ΟΕΚ.
Με αφορμή την υπόθεση της κυρίας Δήμητρας Καλμαντή, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους, δήλωσε:
«Η υπόθεση με το σπίτι των εργατικών κατοικιών του πρ. ΟΕΚ στον Βόλο, το οποίο δόθηκε το 2007 προφορικά ως δωρεά στην κυρία Δ. Καλμαντή (μετά την τραγική απώλεια του γιου της και της συζύγου του σε τροχαίο δυστύχημα, από το οποίο διασώθηκαν τα τρία εγγόνια της) από την τότε πολιτική ηγεσία φέρνει στην επιφάνεια την παγιωμένη επί σειρά δεκαετιών νοοτροπία πολιτικών υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, στην προκειμένη σε βάρος ανθρώπων που καθημερινά δίνουν πραγματικό αγώνα και μοχθούν για να επιβιώσουν.

Παπαδημούλης: Φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για να μειωθεί η ανεργία www.dikaiologitika.gr

Παπαδημούλης: Φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για να μειωθεί η ανεργία «Για να μειωθεί η ανεργία απαιτείται περιβάλλον φιλικό στις επενδύσεις και 100 δις ευρώ» ανέφερε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠαραπολιτικάΟευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

ΗΠΑ: Κατά 10.000 αυξήθηκαν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτημα για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων συνεχίζει να δείχνει ότι η οικονομία προσθέτει θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 10.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 277.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 271.000.

Ηλεκτρονικό... σουπερμάρκετ για τον ελαιουργικό συνεταιρισμό Πρίνου Θάσου

Ηλεκτρονικό... σουπερμάρκετ και διαρκή εμπορική έκθεση, μέσω του οποίου θα προβάλλονται και θα πωλούνται όλα τα αγροτικά προϊόντα της Θάσου, από το μέλι μέχρι τις ελιές και το ελαιόλαδο και από το κρασί μέχρι τα γλυκά του κουταλιού, δημιούργησε ο αγροτικός ελαιουργικός συνεταιρισμός Πρίνου Θάσου "Δήμητρα", που λειτουργεί στη διεύθυνση www.oliveoil-dimitra.com.
To κατάστημα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Παρέμβαση για την Απασχόληση στη Θάσο -Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης", με επικεφαλής σύμπραξης φορέων τον δήμο Θάσου. Μέσω του e-shop θα πωλούνται και θα προβάλλονται και τα προϊόντα των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αντιδρούν οι ΚΕΚάρχες στη διεξγωγή ελέγχων

Με επιστολή τους προς τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας ο Ελληνικός Σύνδεσμος  Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης ζητούν την απόσυρση της ανακοίνωσης από 16/9/2015 και των εγγράφων "Σημεία ελέγχου Παρόχων" και '"Αποτελέσματα/ποινές"  για το πρόγραμμα " Επιταγή Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ"

Η Σουηδία καθιερώνει την εξάωρη εργασία. “Κάνει καλό”: Το «πείραμα» πέτυχε

Ήταν Απρίλιος του 2014 όταν αξιωματούχοι στον δήμο του Γκέτεμποργκ, της δεύτερης μεγαλύτερης σε πληθυσμό πόλης στη Σουηδία, ανακοίνωναν για πρώτη φορά την εφαρμογή ενός εξάωρου ημερησίου προγράμματος εργασίας για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.
Ο στόχος: η βελτίωση της πνευματικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων, μέσω της αλλαγής του εργασιακού παραδείγματος. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα επέτρεπε ουσιαστικά στους υπαλλήλους, να περνούν περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να ξεκουράζονται, ώστε να αυξάνουν την παραγωγικότητά τους κατά την εργασία τους.
«Ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο τα μέλη του υπαλληλικού προσωπικού θα παίρνουν λιγότερες ημέρες αναρρωτικής αδείας και θα νιώθουν καλύτερα τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, δουλεύοντας καθημερινά σε χαμηλότερη συχνότητα», δήλωνε σε συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο ο αντιδήμαρχος του Γκέτεμποργκ Ματς Πίλχεμ. Κι όπως αποδείχθηκε, αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα, άρχισε να αποδίδει καρπούς.Μέσα σε έναν χρόνο από την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος εξάωρης εργασίας στο Γκέτεμποργκ, το πείραμα άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές και να υιοθετείται σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ζητούν 130.000 ευρώ από ηλικιωμένη για σπίτι δωρεάς του ΟΕΚ

Μια δωρεά του ΟΕΚ σε μια 79χρονη γιαγιά με τρία ανήλικα ορφανά παιδιά, έγινε δυσεπίλυτο πρόβλημα για την ίδια, μιας και της ζητούν να καταβάλει το ποσό των 130.000 ευρώ.
Η ιστορία ξεκινά στις 5 Αυγούστου 2007, όταν ο Γιάννης και η Δήμητρα Καλμαντή άφησαν την τελευταία τους πνοή σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ τα τρία παιδιά τους, ο 5χρονος τότε Δημήτρης και οι δύο αδερφές του, Μαρία και Νικολέτα, που εκείνη την εποχή ήταν 6 και 11 ετών αντίστοιχα, γλίτωσαν από θαύμα.