oaednews

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο "Άταφος Νεκρός"

Ήτανε σίγουρο πως με τη σημερινή της σύνθεση η Περιφέρεια Αττικής θα είχε μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, ίσως όσο και η Βουλή, ίσως και ακόμα περισσότερο. Και το ξεκίνημα δεν μας διέψευσε. Πρώτη κίνηση του περιφερειακού συμβουλίου, ήταν να ψηφίσει με ευρεία πλειοψηφία, να μην εφαρμοστεί στην Περιφέρεια η αξιολόγηση των υπαλλήλων της, και ο επανέλεγχος νομιμότητας των συμβάσεων, που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αόριστου χρόνου. Ουσιαστικά δηλαδή να μπλοκάρει άμεσα τον νόμο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Υπουργός εξεμάνη, και εκ των τηλεοπτικών παραθύρων, άρχισε να εκτοξεύει απειλές, περί εισαγγελέων και τα τοιαύτα. Επειδή λοιπόν πρέπει πρώτα να κατανοεί κανείς για να μπορεί να προχωράει, ειδικά μέσα σ αυτό το κουλουβάχατο της ιστορίας που ζούμε κάθε μέρα, ζητήσαμε απο την περιφερειακή σύμβουλο Δέσποινα Κουτσούμπα, που εξελέγη με την Ανταρσύα, να μας λύσει μερικές απορίες. - 

Αναμένεται ο Νεος Επενδυτικός Νόμος


ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Ποιες είναι οι 103 επιδοτούμενες καλλιέργειες

Επιδοτήσεις σε 103 παραδοσιακές και εναλλακτικές καλλιέργειες φέρνει ο νέος επενδυτικός νόμος, ενισχύοντας παράλληλα όλες τις δράσεις μεταποίησης των προϊόντων αυτών. Συγκεκριμένα, ο νέος επενδυτικός νόμος, που αναμένεται σύντομα η εφαρμογή του, ενισχύει επενδυτικές προτάσεις που αφορούν την καλλιέργεια, παραγωγή, μεταποίηση νέων μορφών αγροτικών προϊόντων. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι η δυνατότητα καλλιέργειας και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων τα οποία πραγματοποιούνται από αγροτικούς ή αγροτοβιομηχανικούς συνεταιρισμούς καθώς και ομάδες παραγωγών ή ενώσεις ομάδων παραγωγών, οι οποίες έχουν συσταθεί σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία.
Ειδικότερα σύμφωνα με το ΦΕΚ αρ.φύλλου 465 /25-2-14 καθορίζονται εκ νέου τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων. Σύμφωνα με αυτήν ορίζονται στον τομέα της φυτικής παραγωγής εκμεταλλεύσεις όλων των παραγωγικών κατευθύνσεων και τύπων παραγωγής.

Κωδικό απο τον ΟΑΕΔ χρειάζονται οι επιχειρήσεις για τις προσλήψεις ανέργων με επιδότηση


.Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει για αιτήσεις απο τις επιχειρήσεις το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 25 - 66 ετών με επιδότηση απο τον Οργανισμό.

Εκτός λειτουργίας θα είναι το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας την Δευτέρα 29/9


Εκτός λειτουργίας θα είναι το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας την Δευτέρα 29/9 με αποτέλεσμα οι εργoδότες και γενικότερα οι υπόχρεοι υποβολής εντύπων να μην μπορούν να υλοποιήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται .

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για αναγνώριση προυπηρεσίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-6973309354
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
Αρ. Πρωτ. 123 / 25 -9 – 2014
Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Αρμόδιους εισηγητές πολιτικών κομμάτων
Θέμα: «Αναγνώριση προϋπηρεσίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ»

Από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζονται ως μόνιμοι υπάλληλοι στον ΟΑΕΔ οι συνάδελφοι που διορίστηκαν στον Οργανισμό με το διαγωνισμό «Τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ αριθμός φύλλου 204/6-5-2008, προκήρυξη με αριθμό 1/302Μ/2008». Πριν το 2009 οι συνάδελφοι αυτοί είχαν προσφέρει τις υπηρεσίες τους στον Οργανισμό με συμβάσεις έργου. Η προϋπηρεσία αυτή ελήφθη ως βασικό, τυπικό και ουσιαστικό προσόν, για την μοριοδότηση και την μονιμοποίηση των υπαλλήλων αυτών σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης. Η προϋπηρεσία αυτή διανύθηκε κατά το σύνηθες δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο (υπογράφοντας μάλιστα κατά την έναρξη και την αποχώρησή τους από την υπηρεσία), στους χώρους εργασίας του ΟΑΕΔ, υπό την εποπτεία Προϊστάμενου και με τις συνήθεις αμοιβές.

Σοκάρει η έκθεση της Βουλής για τη φτώχεια στην Ελλάδα

«Γροθιά στο στομάχι» είναι η νέα ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, που μέσα από στοιχεία, τα οποία περιγράφουν την πραγματική κατάσταση της χώρας, αναφέρει, ότι 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή!
Είναι ενδεικτικό, ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση οδήγησε την Ελλάδα στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών, με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία!
Οι συντάκτες της έκθεσης, με τίτλο, «Πολιτικές ελαχίστου εισοδήματος στην Ε.Ε. και στην Ελλάδα: «Μια συγκριτική ανάλυση» επισημαίνουν, ότι η βαθύτατη οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα την τελευταία 6ετία, «έχει σε σημαντικό βαθμό αποδιαρθρώσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας».