oaednews

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το μάρμαρο το πληρώνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι σε σχέση με τα άλλα " piigs"

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση χτυπά ολόκληρη την Ευρώπη, οι μόνοι που φαίνεται σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια να «πληρώνουν το μάρμαρο» είναι οι έλληνες εργαζόμενοι, οι οποίοι βλέπουν απαρέγκλιτα τους μισθούς τους να μειώνονται συνεχώς.

Πράσινος Γάτος»: ανακύκλωση προιόντων



Ο Πράσινος Γάτος δέχεται τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια.
 Αντί να τα ανεβάσουμε στο πατάρι ή (πόσω μάλλον) να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, μπορούμε να ανηφορίσουμε την οδό Ιπποκράτους και να αφήσουμε τη κ. Σοφία Φιλέρη και το... γάτο της να βρουν γι' αυτά νέο ιδιοκτήτη. Προηγουμένως, η Σοφία θα έχει... ζυγίσει το νέο εμπόρευμα και θα μας έχει δώσει ένα άκρως συμβολικό αντίτιμο.

Αποκάλυψη-σοκ για την εισβολή στο Πεντάγωνο


Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη συνδικαλιστή πως, αρχικά, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν σκόπευαν να εισβάλουν στο Πεντάγωνο αλλά στο Mega. Οι εργαζόμενοι -που είναι απλήρωτοι επί 6 μήνες- σκόπευαν να μπουν στο Mega και να διαβάσουν ζωντανά τα αιτήματά τους.

400.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζομενο

Δραματική είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας με την ανεργία σε όλο το φάσμα του ενεργού πληθυσμού να απειλεί με διάλυση τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Kοινό απεργιακό μέτωπο κατά της λιτότητας από συνδικάτα και φορείς

ΚΟΙΝΟ μέτωπο κατά των μέτρων επιχειρούν να συγκροτήσουν με συντονισμένες δράσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΑΣΕ, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με πιθανή ημερομηνία νέας απεργίας στις 17 ή 18 Οκτωβρίου. Οι φορείς με κοινή ανακοίνωση εξέφρασαν την ανησυχία και την αντίθεσή τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς τα θεωρούν, εκτός από άδικα και υφεσιακά, αναποτελεσματικά για την έξοδο από την κρίση και καταστροφικά για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.