oaednews

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μειώνονται οι επικουρικές - Συγχωνεύονται τα ταμεία

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και συγχωνεύσεις των επικουρικών ταμείων προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. 

ΓΕΝΟΠ: Ολοι αύριο στα δικαστήρια της Ευελπίδων




Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καλεί  όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία τη ΓΣΕΕ  την ΑΔΕΔΥ αλλά και κάθε πολίτη να μεταβεί αύριο Τετάρτη στις 8.30 π.μ.  στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτήριο 7, όπου θα εκδικαστεί  η υπόθεση των 15 συλληφθέντων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, την περασμένη εβδομάδα ΣΤΟ Χολαργό.

Δάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με εγγύηση τα χρήματα των πολιτών


Τις δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων θα ερευνήσει ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες,με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Πράσινο φως σε 18 ερευνητικά έργα για τρόφιμα και γεωργία


Συνολικά 18 από τα 41 συγχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα που ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας, για να υλοποιηθούν μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, αφορούν τον γεωργοδιατροφικό τομέα και ειδικότερα τρία από αυτά έχουν σχέση με τον οινοποιητικό τομέα.

Γαλλία: Η ανεργία σε υψηλό δεκαετίας


Στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας βρίσκονται οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στη Γαλλία.

Ο συμβιβασμός φέρνει ισοπέδωση


ΙΤΑΛΙΑ - ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ «ΦΙΑΤ»

ΡΩΜΗ.--
Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της οριστικής διακοπής της παραγωγής αυτοκινήτων της «Fiat» στο Τέρμινι Ιμερέζε της Σικελίας, αφήνοντας στην ανεργία 1.600 εργαζόμενους, το περασμένο Σάββατο ανακοινώθηκε πως επιτεύχθηκε «συμφωνία» κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας στη Ρώμη.