oaednews

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Κινητικότητα: Πώς θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι προς μετάταξη

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το νέο σύστημα κινητικότητας, που μπαίνει σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν το νέο σύστημα, η αξιολόγηση των υποψήφιων προς μετάταξη υπαλλήλων θα γίνεται από τριμελές όργανο του φορέα που έχει ζητήσει να δεχτεί υπαλλήλους για την κάλυψη των κενών του. Το όργανο αυτό θα στελεχώνεται από τον γενικό διευθυντή και τον διευθυντή της υπηρεσίας στην οποία ανήκει η προς κάλυψη θέση, καθώς και τον διευθυντή προσωπικού του φορέα, αλλά και με τον προϊστάμενο του Τμήματος στο οποίο ανήκει η εκάστοτε προκηρυσσόμενη θέση και ο οποίος δύναται να συμμετέχει ως παρατηρητής εκπρόσωπος του οικείου συλλόγου εργαζομένων, όπως αναφέρει μια ακόμη προσθήκη.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Σχολή Ξεναγών Αθήνας

Από την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για τη Σχολή Ξεναγών Αθήνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο: «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν με συστημένη επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού (Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, Τμήμα Ανωτέρων Σχολών & Σχολών Ξεναγών, Λ. Αμαλίας 12, Τ.Κ. 10557, Αθήνα), αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017».

Το Δημόσιο στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου-Αξιολόγηση/κινητικότητα/προαγωγές

Το Δημόσιο και οι εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικό Συμβούλιο.
Ειδικότερα το θέμα της ψήφισης διάταξης στη Βουλή διάταξη, που θα συνδέει πιο στενά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με το σύστημα μετατάξεων και προαγωγών, θα παρουσιαστεί από την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με την διάταξη αυτή, όσοι υπάλληλοι δε συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλείονται από την “κινητικότητα” (δηλ. το νέο σύστημα μετατάξεων που θα ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), αλλά και τις προαγωγές και, έτσι, από τις “δεμένες” μ’ αυτές, μισθολογικές αναβαθμίσεις.

Κατατίθεται το ν/σ για εργασιακά -Προβλέψεις για δημοσίους υπαλλήλους & αιρετούς

Αναβάθμιση του ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών
Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με τις ρυθμίσεις για το εργασιακό και τα ασφαλιστικά.
Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Νόμου προωθεί μια σειρά από ρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων, και ενισχύουν την κοινωνική προστασία συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων. Επίσης στο νομοσχέδιο υπάρχουν ευνοϊκές προβλέψεις για δημοσίους υπαλλήλους και αιρετούς.

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις για 76 θέσεις στην προκήρυξη 10Κ/2017

Την Τρίτη 29/8 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Προκήρυξη 10Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 27/4-8-2017/τ. ΑΣΕΠ και ΦΕΚ 28/10-8-2017/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα έξι (76) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» (ΑΔΜΗΕ) (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

Πώς να γίνετε πιο οργανωμένοι

Δέκα συνήθειες που έχουν οι πολύ καλά οργανωμένοι άνθρωποι και πρέπει να υιοθετήσετε αμέσως για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας.

Σας συμβαίνει κι εσάς να "χαώνεστε" εύκολα, να χάνετε διορίες, να αναβάλετε τα πάντα και τελικά να ξεφεύγετε από τους στόχους που είχατε βάλει για τη ζωή σας; Διαβάστε δέκα πολύτιμες συμβουλές που πρέπει να εφαρμόζετε στην καθημερινότητά σας, υιοθετώντας συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον χρόνο, τον χώρο και… ολόκληρη τη ζωή σας.

Βρείτε τι σας σπαταλά τον χρόνο