oaednews

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Κοινωφελής: Oι εκλογές επισπεύδουν την πρόσληψη 52.818 ανέργων – Όλο το χρονοδιάγραμμα

Συν… εκλογές και χείρα κίνει. Η είσοδος της χώρας από ώρα σε ώρα σε ολοένα και πιο προεκλογικούς ρυθμούς λύνει τα χέρια των αρμοδίων στο Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, επισπεύδοντας, μεταξύ άλλων, και τα εμπροσθοβαρή προγράμματα του ΕΣΠΑ, το «βαρύτερο» εκ των οποίων δεν είναι άλλο από εκείνο της «κοινωφελούς» απασχόλησης 52.818 (τελικά) ανέργων έως 29 χρονών σε υπηρεσίες των δήμων, των περιφερειών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων κλπ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούν την… αξιολόγησή τους

Τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης στοδημόσιο, που έχει προτείνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα έχουν από σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι στον ιστότοπο   www.koitamemprosta.gr.
Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, ο συγκεκριμένος ιστότοπος απευθύνεται αποκλειστικά στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι, σε ένα σύγχρονο διαδικτυακό και διαδραστικό περιβάλλον, καλούνται να απαντήσουν ανώνυμα σε οκτώ συγκεκριμένες ερωτήσεις επί του αρχικού σχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού πρώτα διαβάσουν την αναλυτική παρουσίαση του συστήματος.
Οι απαντήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη δημόσια διαβούλευση που θα θέσει το υπουργείο το σύστημα της αξιολόγησης τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ
                                                                                                22  Δεκεμβρίου 2014
Συναδέλφισσες/οι
Μαζί με τις ευχές   για δημιουργική   χρονιά και υγεία  για όλους μας , είναι χρήσιμο να αποτιμήσουμε τη χρονιά που πέρασε. Είναι γνωστό σε όλους ότι το 2013 ο νόμος 4186 για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν προήλθε ως μια ανάγκη για την αναβάθμιση της. Ψηφίσθηκε και εφαρμόσθηκε ως προαπαιτούμενο μνημονιακών πολιτικών. Οι πολιτικές αυτές έχουν ως  βασική στόχευση τη φτωχοποίηση μαζικών τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Το μέσο για την επίτευξη του στόχου είναι  η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων ,η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και η μεταφορά λειτουργιών του σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Όλα αυτά εξυπηρετούνται με τη θεσμοθέτηση ενός νέου προτύπου εκπαιδευτικής πολιτικής για την Τεχνική Εκπαίδευση που εισάγει μια νέα Μαθητεία  που δεν έχει καμία σχέση με τη Μαθητεία του Ο.Α.Ε.Δ.. Η καθολική Μαθητεία του νόμου 4186/2013 για όλο το φάσμα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , η θεσμοθέτηση των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Ε.Κ. και η Τράπεζα θεμάτων του Γενικού Λυκείου εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του μνημονίου. Ενός μνημονίου που βρήκε ανταπόκριση και στον Ο.Α.Ε.Δ. με το ειδικό μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε αρχές του 2013 στη Γερμανία και αποτυπώθηκε στην περίφημη και φερόμενη αναδιάρθρωση του Ο.Α.Ε.Δ. ή αλλιώς re-engineering.

Ευχές από το Δ.Σ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ