oaednews

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η μεγάλα αποτυχία

Αν ρωτούσε κανείς τους οικονομολόγους πριν από τρία χρόνια, οι περισσότεροι θα προέβλεπαν πως σήμερα θα συζητούσαμε για τον τρόπο με τον οποίο έληξε η ύφεση και όχι γιατί συνεχίζεται. Τι πήγε στραβά λοιπόν; Φταίει προφανώς το ότι πρυτάνευσαν κακές αντιλήψεις. Εύκολα υποθέτει κανείς πως οι οικονομολόγοι δεν γνωρίζουν τις απαντήσεις στα προβλήματα. Η αλήθεια είναι, όμως, χειρότερη: παραδοσιακές οικονομικές θεωρίες προσέφεραν λύσεις αλλά οι πολιτικοί ταγοί -και πολλοί οικονομολόγοι- επέλεξαν να τις ξεχάσουν ή να τις αγνοήσουν. Η χρηματοπιστωτική κρίση οδήγησε σε ραγδαία πτώση των ιδιωτικών δαπανών που με τη σειρά της οδήγησε, αναπόφευκτα, σε παγκόσμια ύφεση.

Εργαζόμενοι στο δημόσιο αγωνιούν και αγωνίζονται

Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Τυπογραφείου
ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στον ημερήσιο τύπο, στο πλαίσιο των αλλαγών στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ένα σχέδιο για το Εθνικό Τυπογραφείο, το οποίο οδηγεί σε ραγδαία συρρίκνωση, υποβάθμιση και ουσιαστικά διάλυση της υπηρεσίας.

Το αβέβαιο μέλλον της γενιάς μου

Αντώνης Κυπρής

 Γεννήθηκα το 1990. Σε μία εποχή μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, που σκιαγραφούσαν για τη νέα γενιά ένα ανασφαλές μέλλον το οποίο όμως δυστυχώς δεν είχε καμία σχέση με το σκληρό και μαύρο παρόν που ζει η σημερινή νεολαία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή….

Προγραμμα EU -STARTER : εργασία σε δήμους για ανέργους εως 26 ετων

Την πρωτοβουλία EU -STARTER του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, κατέθεσαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Φρεντερίκ Βαλιέ και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης στον υπ. Εργασίας Ι. Βρούτση.

25.000 απολύσεις στο Δημόσιο εντός του 2013 ζητά το ΔΝΤ

Την απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του έτους, περαιτέρω περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων, καθώς και παράταση της εφαρμογής του μέτρου της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης ώστε να ισχύσει και τη διετία 2015 – 2016 ζητά μεταξύ πολλών άλλων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια έκθεση -«φωτιά» για την Ελλάδα- που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

«Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηµατικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων»



Το παρόν Πρόγραµµα «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας»συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (Ε.Κ.Τ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων» και στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης µέσω της δηµιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας των απειλούµενων από την ανεργία γυναικών, των ανέργων – αιτούντων εργασία και των ανενεργών γυναικών.