oaednews

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η φτώχεια του Νικόλαου Πλαστήρα δεν παραδειγματίζει τους σημερινούς πολιτικούς


"Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο (!)"

-είχε πει ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας- (ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος...)

Η   φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος.
 

Η ανεργία αυξάνεται και στη Γερμανία


Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία αυξήθηκε, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία, στο 6,9% τον Σεπτέμβριο -το υψηλότερο ποσοστό για περισσότερο από τρία χρόνια- από 6,8% τον Αύγουστο και διατηρήθηκε στο 6,9% και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης της Γερμανίας.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ



Η ένταση της οικονομικής κρίσης και τα μνημονιακά μέτρα διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση στην αγορά εργασίας και ένα νέο εργασιακό τοπίο έντονα διαφοροποιημένο συγκριτικά με την εικόνα που καταγράφονταν πριν από την εκδήλωση της κρίσης και την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων. Οι συνέπειες των μέτρων των μνημονίων συμπυκνώνονται στα ακόλουθα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την οικονομία και την απασχόληση (2012) του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Ευρωπαϊκή Ημερίδα Εργασίας στις Βρυξέλλες

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν εργασία παίρνουν τη θέση τους στη σειρά για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σταδιοδρομίας στην Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ημερίδα Εργασίας (EJD) των Βρυξελλών. Φέτος η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ωστόσο, ένα στοιχείο έκανε τη διαφορά: οι ουρές αναμονής ήταν σαφώς μικρότερες. Γιατί; Διότι, για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι είχαν επίσης την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση επιγραμμικά.

Η ανεργία χτυπά όλους τους κλάδους – ακόμη και τους εργοδότες Πηγή:www.capital.gr

της Ρούλας Σαλούρου

Σε μια περίοδο, από το 2008 έως το τέλος του 2011, που σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, η συνολική απασχόληση στη χώρα μας μειώθηκε κατά περίπου 10%, ο μόνος κλάδος που διασώθηκε ήταν αυτός της υγείας.

Να μειωθούν οι δείκτες


Στήριξη για απασχόληση ανέργων στην Αιτολοακαρνανία

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αντενα του Enterprise Europe Network σας προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας προκειμένου να σας ενημερώσει σχετικά με το Έργο «Κοινωνική Αλληλεγγύη» που υλοποιείται στην Αιτωλοακαρνανία.

Όταν ζητούμενο είναι οι υψηλές δεξιότητες

Δύο επαγγέλματα με μέλλον που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση προβάλλονται στα παρακάτω βίντεο.