oaednews

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΚΚΕ: Ερώτηση για την αλυσίδα καταστημάτων «Mikel Coffee Company» - ERT Open

Ερώτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων στις καφετέριες «Mikel Coffee Company» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης.
Ακολουθεί η ερώτηση:
«Θέμα: Προβλήματα των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων - καφετέρια «MIKEL COFFEE COMPANY».
Οι εργαζόμενοι της αλυσίδας καταστημάτων - καφετέρια «MIKEL COFFEE COMPANY», με την απειλή της μη πρόσληψης κατά το διάστημα της εκπαίδευσης τους ή της απόλυσης τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, εξαναγκάζονται από τη επιχείρηση, να υπογράφουν ιδιωτικά συμφωνητικά που παρουσιάζονται σαν «ρήτρα εμπιστευτικότητας» και καταργούν σε βάθος χρόνου το δικαίωμα στην εργασία, καθιστώντας ομήρους τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, αλλά και μετά από αυτή.

Καλή Ανάσταση!!!

Κάθε άνθρωπος άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου σηκώνει το σταυρό του κι ανεβαίνει το Γολγοθά του. Πολλοί, οι πιο πολλοί, φτάνουν στο πρώτο, στο δεύτερο σκαλοπάτι, λαχανιάζουν, σωριάζονται στη μέση της πορείας και δε φτάνουν στην κορφή του Γολγοθά –θέλω να πω στην κορφή του χρέους τους– να σταυρωθούν, ν’ αναστηθούν, και να σώσουν την ψυχή τους. Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν, και δεν ξέρουν πως η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της ανάστασης. Άλλον δεν έχει.