oaednews

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

H Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Κα Καραμεσίνη σε εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα: Ευκαιρίες Δικτύωσης και Κινητικότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη

Φωτογραφία της Ελένη Λιούπα. 
 "Ο ΟΑΕΔ στηρίζει την Απασχόληση και προβάλλει Ευκαιρίες Δικτύωσης και Κινητικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη"

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Καραμεσίνη Μαρία, θα συμμετέχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 03/05/2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου) από την Περ/κή Δ/νση του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Europe Direct, τον Δήμο Λαρισαίων, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το ΚΕΣΥΠ Λάρισας με τίτλο:

"Ο ΟΑΕΔ στηρίζει την Απασχόληση και προβάλλει Ευκαιρίες Δικτύωσης και Κινητικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη"

ΛΟΥΗΣ ΤΙΚΑΣ-Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ (1 914) ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΝΤΛΟΟΥ

Λούης Τίκας (Luis Tikas ή Ηλίας Σπαντιδάκης) Ο Έλληνας συνδικαλιστής από την Κρήτη, που δολοφονήθηκε το 1914 στο Κολοράντο

Η Παγκόσμια εργατική τάξη τον τιμά ως ένα από τους πρωτοπόρους του συνδικαλισμού και των αγώνων για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. 

Ο Λούης Τίκας έμεινε στην Ιστορία ως ο πρωταγωνιστής μίας μεγάλης απεργίας στα ανθρακωρυχεία, η οποία, έπειτα από μήνες, κατέληξε στη σφαγή του Λάντλοου.  Έπεσε νεκρός το 1914 από από τις σφαίρες της Πολιτοφυλακής του Κολοράντο. 

Επιτήρηση των email στο χώρο εργασίας: Το διευθυντικό δικαίωμα και τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων

Με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων» GDPR (General Data Protection Regulation) να βρίσκεται ένα βήμα πριν από εφαρμογή του και όλοι να μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 25 Μαΐου όπου θα ξεκινήσει μία καινούργια πραγματικότητα για το περιβάλλον των επιχειρήσεων, καταπιανόμαστε με ένα επίκαιρο και σχετικό θέμα. Αυτό της επιτήρησης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στον εργασιακό χώρο, δηλαδή της παρακολούθησης από τον εργοδότη του εταιρικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή τη σύσκεψη των ομοσπονδιών για την ελαστική εργασία Κινητοποίηση Παρασκευή 11/5/2018

Με αφορμή τη σύσκεψη των ομοσπονδιών για την ελαστική εργασία
Κινητοποίηση Παρασκευή 11/5/2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018,  προγραμματισμένη σύσκεψη στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα τις ελαστικές μορφές εργασίας στο Δημόσιο.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και έλαβαν το λόγο, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Συλλόγων Εργαζομένων.
Κατά τη συζήτηση επιχειρήθηκε να οριοθετηθεί το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και να αναζητηθούν κοινοί τόποι για την αντιμετώπισή του. Εκφράστηκε η κοινή βούληση για την πραγματοποίηση πολύμορφων κινητοποιήσεων διαρκείας, με στόχο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


1η Μαΐου ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Από τον αιματωβαμένο  αγώνα των εργατών  στο Σικάγο την 1η Μάη του 1886,στις  ματωμένες Πρωτομαγιές  του Μάη  του 1936 στην Θεσσαλονίκη και του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής  δίκαιοι ξεσηκωμοί εργατών ,που συνέβαλλαν σε εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες.
Στην ανατροπή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 της αξίας της εργασίας  και του κοινωνικού συμβολαίου, με τα συνθήματα του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού για «ευελιξία» και «ανταγωνιστικότητα».

ΣτΠ: Παράνομος αποκλεισμός ωφελούμενης από δράση προώθησης της απασχόλησης ανέργων χωρίς να υπάρχει ιατρική κρίση περί ανικανότητας

Σύμφωνα με την Σύνοψη Διαμεσολάβησης του ΣτΠ:
Άνεργη, εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου διότι υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επικαλέστηκε το ιατρικό ιστορικό της άνεργης για να την θέσει εκτός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με τη συγχρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για Εργατική Πρωτομαγιά και κάλεσμα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316              
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com

                                                                             Αρ. Πρωτ. 315/30-4-2018

"Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
Για σένα που νομίζεις..
ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..
ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο
και να σε διώξουν
γιατί δεν έχεις λεφτά..
Ότι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν
Ότι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου
για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις
Ότι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..
Ότι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..
"
Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,
132 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 1η του Μάη του 1886, τότε που στο Σικάγο, τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν, διεκδικώντας καλλίτερες συνθήκες εργασίας. Οι αιματοβαμμένοι αγώνες δίκαιων διεκδικήσεων συνέβαλλαν καθοριστικά στη σταδιακή απόκτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Εργασιακά δικαιώματα που δεν χαρίσθηκαν αλλά κατακτήθηκαν. Εργασιακά δικαιώματα που στο όνομα της σημερινής οικονομικής κρίσης άρχισαν να συρρικνώνονται επικίνδυνα και να οδηγούν πίσω ολοταχώς.

Στο Αμβούργο με επιτυχία η Αθλήτρια του ΟΑΕΔ, Πηνελόπη Σειραγάκη

42.195 μέτρα διήνυσε η Αθλήτρια του ΟΑΕΔ Πηνελόπη Σειραγάκη σε χρόνο 4:23:00
Θερμά συγχαρητήρια για την νέα της επιτυχία και καλή συνέχεια! Στη Φωτο με το σήμα της Ομοσπονδίας στο Αμβούργο. " Η Εργασία αποτελεί δικαίωμα"


ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για 1η Μάη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1η Μάη 2018
Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
για την τελική νίκη των λαών.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.