oaednews

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ανασυγκρότηση Δ.Σ.Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης



Συνάδελφοι/σες,
σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης - κατόπιν της παραίτησης από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. της Ένωσης του Γεωργίου Τοπάλογλου  κατά τη συνεδρίασή του στις 12/05/2017, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος
Ανέστης Κώστογλου
Αντιπρόεδρος
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Ριζούδης

Τροπολογία για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων από 55-67 ετών

Με τροπολoγία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης παρέχεται πλέον η δυνατότητα ένταξης μακροχρόνια ανέργων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67 ετών σε προγράμματα που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ για την απασχόληση τους στο Δημόσιο, τους ΟΤΑκαι σε όλες τις επιχειρήσεις του Δημοσίου.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 23,3% η ανεργία - Το 26% εργάζεται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα

Η ανεργία υποχώρησε το α’ τρίμηνο του 2017 στο 23,3%, αλλά οι μακροχρόνια άνεργοι συνεχίζουν να καλύπτουν σχεδόν το 70% του συνόλου (69,8%). Μάλιστα, το 33,1% δεν μπορούν να βρουν δουλειά πάνω από τέσσερα χρόνια
Πιο αναλυτικά, από τα στοιχεία που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει ότι η ανεργία περιορίστηκε στο 23,3% κατά το α’ τρίμηνο του 2017, από 23,6% που ήταν το δ’ τρίμηνο του 2016 και 24,9% που είχε φτάσει το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

«Παράλληλη Ασφάλιση» στο Δημόσιο – Τι αλλάζει [Εγκύκλιος]

Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, αναφορικά με τις ισχύουσες διατάξεις του Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις, από 1-1-2017, για την παράλληλη ασφάλιση σε δύο ή περισσότερους φορείς ή τομείς ασφάλισης, που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ ή το Δημόσιο και καταβολή των αντίστοιχων εισφορών.
Κυριότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις σχετικών άρθρων,

Η αμετροέπεια του …. ΤιΠοΤα



« .. την έντονη έως ασφυκτική παρουσία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας …»
( Αιτιολογική έκθεση του Ν.4369/16 περί αξιολόγησης)

Στο προοίμιο της αιτιολογικής έκθεσης προς τη βουλή των ελλήνων αναφέρεται ότι « ..το κόμμα ως διοικητικός κρατικός οργανισμός υποκαθιστά τη διοίκηση και καθίσταται το ίδιο ένας ιδιότυπος φορέας ..».
Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι εκπρόσωποι της Διοίκησης , που προσπάθησαν να επιλύσουν υπηρεσιακά θέματα σε κεντρικό ΚΠΑ της Αθήνας , άγνοούσαν την αιτιολογική έκθεση του Ν.4369/2016. Θα ακύρωναν το ρόλο τους .

ΜΑΡΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Μέλος Δ.Σ. ΠΕΥ ΟΑΕΔ