oaednews

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Εγκύκλιος Γεροβασίλη: Αναστέλλεται έως αρχές Απριλίου η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Παγώνει» έως τις αρχές Απριλίου η διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
Ειδικότερα με εγκύκλιο προς τους φορείς της δημόσιας διοίκησης, η υπουργός αιτιολογεί την απόφαση κάνοντας λόγο για «αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών» που θα επιφέρουν «οι αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης» στις οποίες θα προβεί το υπουργείο.

Έλληνες άνεργοι έπεσαν θύματα απάτης στην Ε.Ε.

Όπως και πολλοί συμπατριώτες του, ο Νίκος Βαρθυμιάδης βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Το αρτοποιείο του έκλεισε πέρυσι λόγω χρεών και ο πατέρας τριών παιδιών προστέθηκε στη μακρά λίστα ανέργων της Ελλάδας. Για πολλούς μήνες δούλευε περιστασιακά. Η εύρεση σταθερής απασχόλησης στη χώρα της ευρωζώνης που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη από την κρίση ήταν ανέφικτη
Μετά από παρακίνηση ενός άνεργου φίλου του και έχοντας διαβάσει ελκυστικές αγγελίες για θέσεις απασχόλησης με σταθερό μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 1.300 ευρώ τουλάχιστον, ο Ν. Βαρθυμιάδης απευθύνθηκε σε μια τοπική εταιρεία εύρεσης και επιλογής ανθρώπινου δυναμικού που αναζητούσε εργαζόμενους για ένα ιαπωνικό εργοστάσιο στην Τσεχία. Οι συνθήκες εργασίας στο Καντάν, περίπου 90 χλμ. βορειοδυτικά της Πράγας, ήταν εξαιρετικές, ωστόσο οι αρχικοί όροι της συμφωνίας αποδείχθηκαν απάτη.

Εργαστήρια ενεργοποίησης-κινητοποίησης ανέργων στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ, θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει εργαστήρια ενεργοποίησης-κινητοποίησης ανέργων στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

   Μέσω του εργαστηρίου, θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλευτική των τεχνικών αναζήτησης εργασίας, συμβουλευτική ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών). Μετά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου, οι ωφελούμενοι από αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής.

Πότε θα προκηρυχθούν οι 200 θέσεις μονίμων αρχαιοφυλάκων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

Μπορεί το Υπουργείο Πολιτισμού να δηλώνει, σε όλους τους τόνους, πως η προκήρυξη για την πρόσληψη των 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων αποτελεί προτεραιότητά του, ωστόσο δεν φαίνεται ότι αυτό θα συμβεί μέσα στον τρέχοντα μήνα, αλλά ούτε καν στον επόμενο. 

Γενικές οδηγίες ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Για να αποφεύγεται η σχετική ταλαιπωρία ειδικοί του ΟΑΣΑ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δίνουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές
Α. Κάθε επιβάτης και όχι μόνο ο συχνός χρήστης των ΜΜΜ μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, η οποία μπορεί να φορτιστεί με κόμιστρο από το διαδίκτυο ή και το κινητό τηλέφωνο.
Άρα, όποιος έχει στην κατοχή του προσωποποιημένη κάρτα, δεν χρειάζεται να πάει σε εκδοτήριο ή αυτόματο μηχάνημα.

Ο Λεμονοκηπος του ΟΑΕΔ


Κυριακή  11 .3.2018, ο πρώτος Λεμονόκηπος του ΟΑΕΔ φυτεύτηκε,  με την ευγενική χορηγία της ΠΕΥ,  σε χώρο ακάλυπτο του  κτηρίου της Διοίκησης.



Απελπισμένοι άνεργοι Ελληνες πέφτουν θύματα απάτης στην ΕΕ -Εταιρείες τους τάζουν εργασιακό παράδεισο, αλλά είναι κόλαση

To brain drain αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη μάστιγα για τη χώρα αλλά ακόμη πιο θλιβερό είναι άνεργοι εργαζόμενοι να πέφτουν θύματα ευρωπαϊκών εταιρειών που τους τάζουν εργασιακό παράδεισο και τελικά αποδεικνύονται απάτη.
Μεγάλος αριθμός εταιρειών ανθρώπινου δυναμικού βρίσκουν φθηνούς εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί Έλληνες με υπερβολικά υψηλές προσδοκίες έπεσαν τελικά θύματα εξαπάτησης, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον: Οι νέες προθεσμίες για αίτηση ανα ομάδες περιφερειών

Από τη Δευτέρα και σε διαδοχικές φάσεις για τρεις ομάδες περιφερειών, θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον μετά τα τεράστια προβλήματα που εντοπίστηκαν από την μεγάλη «ζήτηση» στην πλατφόρμα στον ιστότοπο του ΥΠΕΝ exoikonomisi.ypen.gr
Είχε προηγηθεί η κατάρρευσή της πλατφόρμας που υποβάλλονταν οι αιτήσεις, λόγω του τεράστιου αριθμού επισκεπτών, εξέλιξη που σύμφωνα με το υπουργείο διερευνάται για το κατά πόσο οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρει τα εξής:Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον.

Χορήγηση κανονικής άδειας /ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Άρθρο 49 Χορήγηση κανονικής άδειας
1. Δεκαπέντε (15) ημέρες από την κανονική άδεια χορηγούνται υποχρεωτικά, εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος, από 15 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει σε υπηρεσίες οι οποίες έχουν καθοριστεί με απόφαση του οικείου Υπουργού και κατά την περίοδο αυτή βρίσκονται στην αιχμή της λειτουργίας τους ή λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση. Όταν με αίτηση του υπαλλήλου ολόκληρη η άδεια χορηγείται εκτός από την περίοδο αυτή, προσαυξάνεται κατά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες. Η προσαύξηση αυτή δεν χορηγείται όταν ο υπάλληλος κάνει χρήση της κανονικής του άδειας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Εικόνες εγκατάλειψης στο πρώην κτήριο του ΟΑΕΔ στα Τρίκαλα


Το πρώην κτήριο του ΟΑΕΔ στις εργατικές κατοικίες στην Λεπτοκαρυά Τρικάλων έχει υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.
Τα παράθυρα και οι πόρτες του κτηρίου τα έχουν σπάσει άγνωστοι, και η εικόνα είναι άκρως τραγική στους κάτοικους της περιοχής.
Κάτω παντού σπασμένα γυαλιά, ενώ μέσα στις αίθουσες δεν λείπουν και οι ανθρώπινες ακαθαρσίες.
Το κτήριο χτίστηκε απο τον ΟΕΚ για να γίνει μια σχολή υδραυλικών φυσικού αερίου, αλλά στο τέλος εγκαταλείφθηκε στην τύχη του.