oaednews

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ψήφισμα για τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου Σπύρου Κληρονόμου



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ
ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Δ/νση: 3ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών
09/09/2016
Ψήφισμα για τον αιφνίδιο θάνατο
του συναδέλφου Σπύρου Κληρονόμου

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του συναδέλφου μας Σπύρου Κληρονόμου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση. Αφού εξήρε τον χαρακτήρα, το ήθος, τη συναδελφικότητα και την αγωνιστική προσφορά του εκλιπόντος ως πρώην προέδρου της ενώσεώς μας, αποφάσισε τα εξής:
  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να διατεθεί στη μνήμη του το ποσό των 100 € σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ράνια Αντωνοπούλου: «Τα χρήματα για προγράμματα στήριξης των ανέργων που υπάρχουν δεν αρκούν»

Με την παραδοχή ότι το υπουργείο Εργασίας διαθέτει ελάχιστους πόρους για την υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου αναλύει στην «Κ» τις δράσεις που έχουν επανασχεδιαστεί και θα τρέξουν το επόμενο διάστημα και ξεκαθαρίζει ότι τα σημάδια μείωσης της ανεργίας είναι ενθαρρυντικά, χωρίς να δημιουργούν όμως περιθώρια εφησυχασμού. Η κ. Αντωνοπούλου μάλιστα παραδέχεται ότι όλα τα προγράμματα σχεδιάστηκαν με δεδομένους τους ελάχιστους πόρους που υπάρχουν και αποκαλύπτει ότι αναζητεί νέους τρόπους χρηματοδότησης, πέραν των γνωστών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Βερναρδάκης: Το 2018 θα κάνει συλλογικές συμβάσεις εργασίας το Δημόσιο

«Έχουμε πρόθεση το 2018 να είναι η πρώτη χρονιά που το δημόσιο θα κάνει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα επαναφέρει το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Αυτό δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τις αλλαγές στο δημόσιο, στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή.