oaednews

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Γιορτή λήξης και θεατρική παράσταση στον βρεφονηπιακό σταθμό ΟΑΕΔ Αγρινίου

Γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον βρεφονηπιακό σταθμό το ΟΑΕΔ στο Αγρίνιο
Τα μεγαλύτερα παιδιά (προνήπια) παρουσίασαν μάλιστα και το θεατρικό «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Καλό καλοκαίρι !!! 

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ σχετικά με τους σπουδαστές ΙΕΚ και ιδιότητα του ανέργου



Σπουδαστές ΙΕΚ και ιδιότητα ανέργου Στη χθεσινή του συνεδρίαση, στις 14 Ιουνίου 2016, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΟΑΕ∆, συζήτησε το θέµα «Σπουδαστές στα ΙΕΚ και ιδιότητα ανέργου». Μέχρι σήµερα οι εγγεγραµµένοι σπουδαστές στα ΙΕΚ χάνουν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια φοίτησής τους. Οι επιδοτούµενοι άνεργοι σταµατούν να λαµβάνουν το επίδοµα ανεργίας µε ταυτόχρονη διακοπή της κάρτας ανεργίας.

Η κάρτα ανεργίας διακόπτεται και στους µη επιδοτούµενους ανέργους, µε αποτέλεσµα να µηδενίζεται η προηγούµενη περίοδος ανεργίας. Οι εργαζόµενοι σπουδαστές, σε περίπτωση που διακοπεί η εργασιακή τους σχέση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και δικαιούνται επίδοµα ανεργίας, δεν τους καταβάλλεται. Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΟΑΕ∆, λαµβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και θέλοντας να ικανοποιήσει δίκαια αιτήµατα των σπουδαστών ΙΕΚ, καθώς και να επιλύσει ένα χρονίζον ζήτηµα αποφάσισε, στα πλαίσια των θεσµικών του αρµοδιοτήτων, για τις παρακάτω κατηγορίες σπουδαστών, τα εξής: