oaednews

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ποινές για όσους καπνίζουν με παιδιά στο ΙΧ -Πρόστιμο 1.500 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα

Οι οδηγοί που επιμένουν να ανάβουν τσιγάρο στο αυτοκίνητο, παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών, κινδυνεύουν με αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα αλλά και πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Σε νέα εγκύκλιό του, το υπουργείο Υγείας ζητά από τους αρμόδιους φορείς να τηρείται αυστηρά ο αντικαπνιστικός νόμος. Τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις κυμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ και για όσους καπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρέπεται από 50 έως 500 ευρώ.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη στην ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη στην ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τον Οκτώβριο του 2017.
Αν και η «μηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας φαίνεται να δουλεύει σε... φουλ ρυθμούς, πίσω από αυτή την ιδανική εικόνα υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που δεν μπορεί να καταπολεμηθεί: η ανεργία των νέων.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:Ενημέρωση για δικαστική διεκδίκηση κινήτρου απόδοσης


Σας  ενημερώνουμε ότι για τη δικαστική διεκδίκηση του κινήτρου απόδοσης   έχουμε  τα εξής αποτελέσματα: Δικαιώθηκαν με πιστοποιητικό τελεσιδικίας 63  συνάδελφοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει.  Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν ενημερωθεί.
Για όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους αορίστου χρόνου που είχαν προσφύγει δικαστικά και η προσφυγή απορρίφθηκε  έχει ασκηθεί έφεση και αναμένουμε τον προσδιορισμό της δικασίμου.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

γράφει ο  συνάδελφοσ Πέτρος Καπετανόπουλος 

Αγαπητοί συνάδελφοι πρόσφατα έκανα 2 συζητήσεις με τον πρόεδρο του σωματείου μας το Γιώργο το Μακράκη. Στη μία συζήτηση βρισκόμασταν στο δρόμο στην τελευταία απεργία, μαζί με ελάχιστους, ελαχιστότατους, συνάδελφους και αναρωτιόμασταν τι φταίει για την πολύ χαμηλή συμμετοχή στις απεργίες. Στην  άλλη, ο πρόεδρος σε ερώτησή μου, μού επιβεβαίωνε πως αρκετοί συνάδελφοι απ τη βόρειο Ελλάδα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.Με αφορμή αυτές τις συζητήσεις, θα καταθέσω μερικές δικές μου σκέψεις.