oaednews

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ''πετάει μακριά''

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων ΟΕΔΒ 


«Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά. Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής ''πετάει μακριά'', γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. 
Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το. Μέλλον είναι...μόνο το '' ηλεκτρονικό βιβλίο'' και οι ''διαδραστικοί πίνακες''. 

Μικρός Οδηγός Δικαιωμάτων Ανέργων



Το κίνημα των «Ανέργων από τις γειτονιές της Αθήνας» υπενθυμίζει και ενημερώνει για τα δικαιώματα

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
Με την ανεργία να είναι η μόνη στατιστική της οικονομίας σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν οι άνεργοι να οργανώνονται. Οι «Άνεργοι από τις γειτονιές της Αθήνας» είναι ένα κίνημα που προσπαθεί να οργανώσει ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, να βελτιώσουν την θέση τους και να φτιάξουν ένα κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΚ



 Η εξαθλίωση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και η κατάργηση του κοινωνικού κράτους ως συνεπακόλουθο της μνημονιακής πολιτικής οδήγησε στο κοινωνικό  «έγκλημα» της κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.

Σε πολιτικό επίπεδο η απόφαση για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Σε κεντρικό κυβερνητικό και πολιτικό επίπεδο παραπέμπεται το κρίσιμο ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, όπως προκύπτει από τη συνάντηση των εκπροσώπων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου επισημάνθηκαν οι καθυστερήσεις και τέθηκαν ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν το επόμενο διάστημα. Επιπλέον στις επαφές με το κλιμάκιο τονίστηκε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της με βάση τα μέσα του διαθέτει, αλλά και την υπάρχουσα κατάσταση.