oaednews

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

40 προσλήψεις στην Ακρόπολη

Ανακοίνωση για την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.

Μεταφέρονται 850 κενές θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο πρόγραμμα για την Υγεία

Αιτία είναι ότι κατά την εφαρμογή της α’ φάσης του προγράμματος υπήρξαν 850 κενές θέσεις που δεν μπορούσαν να καλυφθούν ούτε από τον πίνακα των επιλαχόντων.Έτσι το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να επεκτείνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης και σε άλλες ομάδες ανέργων. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Μανιάτη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα ανεργίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, επισήμανε ότι «η προτεραιότητα στους ευπαθείς και μακροχρόνια ανέργους παραμένει, αλλά η δυνατότητα συμμετοχής δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς.

Τα προγράμματα για νέους ηλικιακά ανέργους που έρχονται

Σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Α. Θεοχαρόπουλου η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε λεπτομερέστατα σε όλα τα προγράμματα απασχόλησης που έχουν εφαρμοστεί στα δύο έτη διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά όμως για τα τρέχοντα και τα νεότερα, η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε τα εξής:*Εγγύηση για τη Νεολαία

1) Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δράση, δημιουργείται πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους 18-24 ετών (10.000 ωφελούμενοι) και 25-29 ετών(3.000 ωφελούμενοι).

Πάτρα:Στην πορεία ανεργίας εργαζόμενοι σε Ιδρύματα Υγείας

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ι.Δ, χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων να διοργανώσει μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση για την ανεργία και δηλώνει μαζική αγωνιστική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων και ανέργων του κλάδου μας ώστε να "πλημμυρίσουμε" τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και να τη μετατρέψουμε σε «Γέφυρα Ζωής και Αγώνα», για «Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα».
Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται:

ΠΕΥ ΟΑΕΔ για Αξιολόγηση και Απεργία-Αποχή

Θέμα: Αξιολόγηση Δημοσιών Υπαλλήλων
Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Οι Υπάλληλοι του ΟΑΕΔ επιθυμούν την αξιολόγηση.
Επιθυμούν να αξιολογούνται αντικειμενικά και αδιάβλητα. Επιθυμούν να υπάρχει ένα πλαίσιο, στο οποίο ο καθένας θα τοποθετείται σε μια θέση ανάλογη των προσόντων του, σε μια θέση για την οποία θα υπάρχει ένα σαφέστατο περίγραμμα των καθηκόντων και των υποχρεώσεών του. Επιθυμούν να υπάρχει ένα αξιόπιστο Οργανόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ανέργων, των συναλλασσόμενων πολιτών και των εργαζόμενων στον Οργανισμό. Επιθυμούν να υπάρχει ένα διαχρονικό και αξιόπιστο σύστημα κρίσεων προϊσταμένων. Επιθυμούν να αξιολογούνται με βάση αντικειμενικούς και προκαθορισμένους στόχους και όχι με υποκειμενικά κριτήρια από μη αξιολογημένους προϊσταμένους και διευθυντές. 

Πρόκληση για τη θεατρική παράσταση "Η Βεγγέρα" από τη θεατρική ομάδα της σχολής ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ

Η Θεατρική Ομάδα της Σχολής ΑΜΕΑ Αθηνών, της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων του ΟΑΕΔ,  θα παρουσιάσει το έργο  του Ηλία Καπετανάκη <<Η Βεγγέρα>> την Κυριακή, 25 Ιουνίου και ώρα 21.00.
 Το έργο ανεβαίνει με την υποστήριξη της ΠΕΥ ΟΑΕΔ  και την ευγενή παραχώρηση της σκηνής από την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.