oaednews

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

3η Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Φωνής

Συνάδελφοι,
Μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία θέλαμε, συνειδητά, να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος «από τα κάτω», με την βοήθεια όλων εμάς που εκπροσωπούμε συνδικαλιστικές παρατάξεις.
Ευτυχώς, συνάδελφοι, ο διάλογος, η ζύμωση στις Υπηρεσίες έχει ξεκινήσει και υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν θέσεις, υπάρχουν και λύσεις.
Δυστυχώς, όμως,  οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν αποδέχθηκαν αυτή μας την πρόταση: την παράθεση και αντιπαράθεση μεταξύ μας με συγκεκριμένες προτάσεις, έτσι ώστε να βοηθήσουν αυτή την διαδικασία που το ξαναλέμε «είναι το ζητούμενο ΠΛΕΟΝ στην διαχείριση του μέλλοντός μας» στον Οργανισμό που υπάρχουμε. 
Συνοψίζοντας τα μηνύματα, όπως προκύπτουν, δυστυχώς, μέσα από τις γραπτές ανακοινώσεις των συνδυασμών, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:
Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση προτάσσει ως  θέμα το ερώτημα γιατί πήρε δάνειο 10 μισθών ένας συνάδελφος (!!!) καθώς επίσης  και την παραίτηση των εκπροσώπων που θα αναδειχθούν από την αποζημίωση των 30 ευρώ (…).   Αυτά συνάδελφοι είναι τα μεγάλα ζητήματα του Οργανισμού??? Η Στεγαστική πολιτική δεν αποτελεί ζήτημα???  Τόση ένδεια ιδεών??? 
Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι δεν άλλαξαν και δεν αλλάζουν,  προκύπτει εξάλλου και από την ανακοίνωσή τους. Συνεχίζουν να τάζουν επιδόματα, ελέγχους κλπ κλπ. Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει γενικά μέσα τους άποψη για το συλλογικό, παρά μόνον για το ατομικό. Δεν έχουν αλλάξει. Το ξέρουμε. Το έχουμε καταλάβει. Ελπίζουμε να αλλάξουν στο μέλλον, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.  Εμείς, πάντως, θέλουμε ν’ αλλάξουμε. Ν’ αλλάξουμε τον ΟΑΕΔ, τη Δημόσια Διοίκηση, την Κοινωνία μας.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ» ΑΠΟ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ»
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Εμείς που στηρίζουμε τον συνδυασμό Ενωτική Πορεία με Αρχές πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότησή του στη βάση Αρχών και Αξιών .
Με δεδομένα ότι:
1.       Το Δ.Σ του ΟΑΕΔ διαχειρίζεται κοινωνικούς πόρους (τριμερής χρηματοδότηση Κράτους, Εργοδοτών και Εργαζομένων) και αποφασίζει για τις λεγόμενες Ενεργητικές και Παθητικές Πολιτικές Απασχόλησης, συμβάλλοντας καθοριστικά στη καταπολέμηση της Ανεργίας
2.       Το Δ.Σ του ΟΑΕΔ με την τριμερή σύνθεσή του είναι πεδίο ανταγωνισμών και συνθέσεων και οι αποφάσεις του καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού (επιχειρούμενη αναδιάρθρωση  reengineering) και επηρεάζουν τη λειτουργία του Οργανισμού με σοβαρές επιπτώσεις στις συνθήκες εργασίας, αλλά και στις συμπληρωματικές αμοιβές των Υπαλλήλων του Οργανισμού
3.       Το Συνδικαλιστικό Κίνημα του ΟΑΕΔ (μέσα από τις αποφάσεις των Συνεδρίων των 2 Ομοσπονδιών και τη Δράση των Διοικητικών Συμβουλίων τους) παρεμβαίνει το τελευταίο διάστημα, δυναμικά για το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού και κατ’ επέκταση για το παρόν και το μέλλον των Υπαλλήλων
4.       Το Συνδικαλιστικό Κίνημα του ΟΑΕΔ, έχει πετύχει μέχρι σήμερα μία ευρεία ενότητα (δυστυχώς, πλην των γνωστών συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ) με τις όποιες αδυναμίες ενεργοποίησης των πρωτοβάθμιων σωματείων  (κυρίως της επαρχίας ) και με τις όποιες αδυναμίες ενεργής συμμετοχής όλων των συναδέλφων