oaednews

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΣΤΑΤ: Δύο έρευνες για την ανεργία θα κοστίσουν... ένα εκατομμύριο ευρώ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου
Τελικά το να μετρήσεις την ανεργία είναι... πολύ ακριβή διαδικασία. Δύο έρευνες που έχει προκηρύξει η ΕΛΣΤΑΤ για το 2015 κοστίζουν, συνολικά, 1.078.178 ευρώ! 
Τα δύο σχετικά ΦΕΚ, υπογεγραμμένα από τον Ανδρέα Γεωργίου, έχουν ήδη δημοσιευτεί και τα νούμερα προκαλούν... ζάλη. 
Στο ΦΕΚ 254 της 20ης Φεβρουαρίου 2015, εγκρίνεται η προκήρυξη, ανάθεση και κατανομή των δαπανών διενέργειας της στατιστικής έρευνας σχετικά με την απασχόληση του πληθυσμού της χώρας (Έρευνα Εργατικού Δυναμικού), έτους 2015. 
Από αυτήν, όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει ο κ. Γεωργίου, προκαλείται δαπάνη ύψους 805.439,97 ευρώ − συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. όπου προκύψει − η οποία θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων της ΕΛΣΤΑΤ οικονομικού έτους 2015. 
Για τη διενέργεια της έρευνας θα απασχοληθούν:

Αναστέλλεται η μέσω ΑΣΕΠ διάθεση προσωπικού σε "κινητικότητα"

Σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης 

προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της "κινητικότητας", ο αν. Υπουργός Διοικητικής

 Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανακοίνωσε,

Διαμαρτυρία ανέργων στα γραφεία του ΟΑΣΘ


Νέα κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ από μέλη των Επιτροπών Ανέργων Τούμπας, Ε' Διαμερίσματος , Κέντρου και Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού στην Παπαναστασίου, με αίτημα τη διαγραφή των προστίμων και τη δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους για τις ώρες μετακίνησης προς τη δουλειά τους, καθώς και τη μείωση τιμής εισιτηρίου για όλους τους υπόλοιπους.
Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Επιτροπής τονίζουν:

Σε δύο φάσεις οι αλλαγές σε μισθούς, επιδόματα & παροχές στο Δημόσιο – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση με βάση τη λίστα Βαρουφάκη

Εξέχουσα θέση στη λίστα Βαρουφάκη με βάση την οποία κλείστηκε η συμφωνία με τους εταίρους και πιστωτές μας έχει το μισθολογικό αλλά και το μη μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο. Στόχος της κυβέρνησης για το μεν πρώτο να εξορθολογιστεί χωρίς να μεταβληθεί το συνολικό ύψος του, ενώ για το δεύτερο να μειωθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει τις περικοπές από το μη μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο και να μετακινήσει για αργότερα, προς το τέλος του χρόνου το νέο μισθολόγιο που θα συνδεθεί με την αξιολόγηση και την παραγωγικότητα.

ΟΤΕ: Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι του 13888 .



Ανω κάτω έχουν γίνει οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο (13888) του ΟΤΕ,

Σε δύο δόσεις η Κοινωφελής Εργασία του ΟΑΕΔ - Επανεξετάζεται το επίδομα ανεργίας.

Σε δύο δόσεις θα εκδοθούν οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό για την Αντιμετώπισης της Ανεργίας κ. Αντωνοπούλου.