oaednews

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αναφορά στο δράμα των προσφύγων της Συρίας

Στα πλαίσια της δράσης ΕΦΥΓΑ η οποία διοργανώνεται από τους εξής φορείς: 1ο Γυμνάσιο Ι.Π. Μεσολογγίου, Ι.Π. Μεσολογγίου,
Σχολές μαθητείας ΟΑΕΔ Ι.Π. Μεσολογγίου, Ομάδα γονέων του ΒΝΣ ΟΑΕΔ, Νοσοκομείο Μεσολογγίου, Β΄ ΕΛΜΕ,

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Προθεσμία έως 15/01 για την αίτηση Α21

Περιθώριο έως τις 15 Ιανουαρίου 2016, έχουν όσοι πολίτες θεωρούν ότι δικαιούνται οικογενειακών επιδομάτων, για το τρέχον έτος, να υποβάλλουν την απαραίτητη ηλεκτρονική αίτηση Α21 αναφέρει το Dikaiologitika.grΜόνο τότε, θα αποκτήσουν το δικαίωμα να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί, αφού πρώτα οι υπηρεσίες του ΟΓΑ, ελέγξουν και εγκρίνουν την αίτηση. Εάν παρέλθει η παραπάνω ημερομηνία, χωρίς να υποβληθεί η εν λόγω αίτηση, τότε χάνεται το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Έγκριση προσλήψεων στο Δημόσιο - Οι θέσεις

Στην έγκριση  των διαδικασιών πρόσληψης σαράντα (40)  δικηγόρων, εξήντα (60) τελωνειακών, διακοσίων δύο (202) εργαζομένων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού και εκατόν εβδομήντα πέντε (175) εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, εγκρίνεται η κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης σαράντα (40) θέσεων Δικηγόρων και Νομικών Συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού και σε Νομικά  Πρόσωπα αυτών. 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του στις 5/1/2016 εκτίμησε ότι:
Οι προτάσεις της Κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από 1/1/2016.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ το 2016, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Στις μειώσεις των συντάξεων που έχουν γίνει ήδη (αυξήσεις εισφορών για την υγεία κ.ά.) και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο πυρήνας (βασική – αναλογική σύνταξη) που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης!

Σύσκεψη φορέων και οργανώσεων για το ασφαλιστικό στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη φορέων και οργανώσεων
για το ασφαλιστικό στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ευρεία σύσκεψη φορέων και οργανώσεων για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβέρνηση και θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες για συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή.
Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων ότι το νέο νομοσχέδιο κατεδαφίζει πλήρως την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη 25ετία και ιδιαίτερα τη μνημονιακή περίοδο (Ν. 3863/2010, 3865/2010, 4336/2015).

Ένσημα: Ταλαιπωρία τέλος - Η εφαρμογή για να μάθετε πόσα έχετε

Ξεχάστε το στήσιμο στις ουρές των ταμείων για να μάθετε τον ακριβή αριθμό των ενσήμων σας. Πλέον θα βλέπετε πόσα ένσημα διαθέτετε ηλεκτρονικά. Με μία απλή και ιδιαιτέρως εύχρηστη εφαρμογή.