oaednews

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΟΑΣΘ: Δωρεάν η μετακίνηση των ανέργων στη Θεσσαλονίκη

Αποφασίστηκε η ελεύθερη κυκλοφορία με τα λεωφορεία του Οργανισμού των ανέργων, με την επίδειξη της ταυτότητας και της κάρτας ανεργίας.
Δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δικαιούνται πλέον οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Γαλαρία 100 ετών στον Πλαταμώνα έγινε… καφετέρια



Εδώ και λίγο καιρό, στην παραλιακή ζώνη του Νέου Παντελεήμονα Πιερίας μια διαφορετική τουριστική επένδυση έχει κάνει την εμφάνισή της, «παντρεύοντας» αρμονικά την ιστορία ενός αιώνα με το σήμερα.

«Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» ξεκινά το Νοέμβριο στο Μουζάκι Καρδίτσας

Κοινωνικό πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει από το Νοέμβριο στο Μουζάκι μετά από συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» που είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας ο οποίος συστάθηκε με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα.

12 προγράμματα με χιλιάδες θέσεις εργασίας μέχρι το Φθινόπωρο

Την υλοποίηση δώδεκα προγραμμάτων μέχρι το Φθινόπωρο με στόχο τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας για ανέργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έχει σχεδιάσει ο Οργανισμός.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:
1) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και τον ΟΤΑ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών 
(Προϋπολογισμός 120.000.000€.).