oaednews

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

O εκτελών χρέη Στρος-Καν

Η περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος-Καν έφερε στο προσκήνιο τον μέχρι σήμερα αναπληρωτή διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι, ο οποίος έχει αναλάβει προσωρινά τη διοίκηση του οργανισμού.

Αξιολόγηση ονομάζουν τις συνταγές της Τρόικας για απολύσεις...

Από αξιολόγηση θα περνούν οι υπάλληλοι που θα μετατάσσονται από τις ΔΕΚΟ στο στενό δημόσιο τομέα, όπως προανήγγειλε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο υπουργός Εσωτερικών.

ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Οριο στις προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ θέτουν κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση. Σύμφωνα με αυτές οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να προσλάβουν μέχρι 14.458 υπαλλήλους εποχικού προσωπικού το 2011.

Οι μισοί νέοι 'Ανεργοι!

Σοκάρουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δείχνουν πως η ανεργία, έχει σκαρφαλώσει στα πιο ψηλά επίπεδα των τελευταίων χρόνων και χτυπά περισσότερο τους νέους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, για τις ηλικίες έως 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 40,4%. Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανήλθε σε 19% από 15,5% ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 13,5% από 9,8%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι περιοχές με την υψηλότερη ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι το Νότιο Αιγαίο όπου καταγράφηκε ανεργία 32,7%, η Δυτική Μακεδονία 24% και τα νησιά του Ιονίου 22,4%. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Πελοπόννησο, 11,7%, στο Βόρειο Αιγαίο 11,9% και στη Στερεά Ελλάδα 13,2%.