oaednews

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ο μορφωμένος, φοβισμένος κύριος που προσπερνάμε κάθε μέρα



Είναι άντρας, σε παραγωγική ηλικία, με μεσαία, ανώτερη ή ανώτατη μόρφωση. Νιώθει φόβο, ανασφάλεια, απαισιοδοξία, ταυτόχρονα όμως κάνει όνειρα για το μέλλον και πιστεύει ότι η κατάστασή του μπορεί να αλλάξει.

Δελτίο τύπου για την υπόθεση του Συναδέλφου Πετρου Καπετανοπουλου



 
Είσαι άνθρωπος; Είναι κακούργημα!

Εξετάζεται η αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα

«Η κυβέρνηση εξετάζει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, λαμβανομένων υπόψη και των δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το νομοσχέδιο καθώς και την αιτιολογική έκθεση:

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=fcdcef6e-44cb-4365-a5cd-f8ddad69aacd

Στο 24,8 % η ανεργία το γ΄τρίμηνο -Αρνητικό ρεκόρ 15ετίας


Στο νέο ρεκόρ του 24,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας το τρίτο τρίμηνο του 2012, από 23,6% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 17,7% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει πως οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.230.918, σημειώνοντας αύξηση 5,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 40,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Πολεμώντας την ανεργία

Οι δυσμενείς στατιστικές οδηγούν στην ανάγκη ριζικής ευρωπαϊκής λύσης

Του Σάββα Γ. Ρομπόλη

 
Η ανεργία δεν είναι πλέον το νεοπλασματικό χαρακτηριστικό των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ισπανία 26,2%, Ελλάδα 25,4%, Ιταλία 11%), δεδομένου ότι η περιστολή για τρία διαδοχικά τρίμηνα της οικονομίας της ευρωζώνης οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας και στα δεκαεπτά κράτη-μέλη, στα επίπεδα του 11,7% (18,7 εκατ. άνεργοι, Οκτώβριος 2012, Eurostat).