oaednews

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Σε ποιους δήμους δημόσιοι υπάλληλοι και ένστολοι δικαιούνται δωρεάν σίτιση και στέγαση

Ένα σημαντικό ζήτημα που ταλάνιζε τους νησιωτικούς Δήμους – δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όλης της χώρας αναφορικά με το κόστος σίτισης και διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων και την ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος επιλύθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα τη ιστοσελίδας dikaiologitika.gr.

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η προκήρυξη 11Κ/2017 για προσλήψεις στην ΤτΕ


Το ΦΕΚ της προκήρυξης του ΑΣΕΠέχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα) ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε και εδώ.Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 31 Αυγούστου 2017 ημέρα Πέμπτη και λήγει στις  15 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Αντωνοπούλου: Τις επόμενες μέρες η πρόσληψη 10.000 ανέργων σε ΟΤΑ-Δημόσιο

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει το πρόγραμμα προσλήψεων 10.000 ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών σε ΟΤΑ και υπηρεσίες του δημοσίου. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Η υπουργός σημείωσε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε μια από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες των ανέργων, αφού είναι για μεγάλο διάστημα έξω από την αγορά εργασίας, ενώ βρίσκονται και σε μεγάλη ηλικία.
Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα

ΚΕΠ: Τι αλλάζει στην επιλογή Προϊσταμένων

Μία σημαντική αλλαγή στην επιλογή Προϊσταμένων στα ΚΕΠ, περιλαμβάνει Άρθρο του Ν.4484, όπως παρουσιάζει, σήμερα, το epoli.gr σε συνέχεια των αναλύσεων προβλέψεων του ίδιου Νόμου (Πληρωμή συμβασιούχων - "παρατασιούχων"Μισθολογικά θέματα). 
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 84 ορίζεται ότι, Προϊστάµενοι σε οργανικές µονάδες υπηρεσιών Κ.Ε.Π. τοποθετούνται σύµφωνα µε τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ του κλάδου ΔΥΠ (Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών). Σε περίπτωση µη ύπαρξης υπαλλήλων του εν λόγω κλάδου, ως Προϊστάµενοι δύνανται να τοποθετούνται υπάλληλοι και άλλων κλάδων των κατηγοριών αυτών.

Σεμινάρια Δημοσίων Υπαλλήλων: Τι προβλέπεται για τις δαπάνες

Όπως παρουσιάζει και αναλύει, σήμερα, το epoli.gr (μετά κι απ' αυτή της επιλογής Προϊσταμένων ΚΕΠ), με την παράγραφο 5 του Άρθρου 36 του Ν.4484/2017, συμπληρώνεται το άρθρο 12 της Υποπαραγράφου Δ.9 της Παραγράφου Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 και ρυθµίζεται το θέµα της αναγνώρισης των δαπανών σεµιναρίων στα οποία συµµετέχουν οι υπάλληλοι κάθε φορέα.
Η διάταξη κρίνεται απαραίτητη σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου, καθώς υπήρχε και στο προηγούµενο νοµοθετικό πλαίσιο (ν. 2685/1999) και εκ παραδροµής δεν προβλέφθηκε στο νέο (ν. 4336/2015).
Επιπλέον, γίνεται ρητή αναφορά και στη δυνατότητα αναγνώρισης εκ µέρους του φορέα της δαπάνης για την έκδοση ταξιδιωτικής visa για τις µετακινήσεις των υπαλλήλων σε χώρες του εξωτερικού, όπου απαιτείται η έκδοσή της.
Επίσης, οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται είτε από την αρμόδια Υπηρεσία είτε από τον υπάλληλο, ο οποίος στη συνέχεια έχει την υποχρέωση να προσκομίσει στην Υπηρεσία του τη σχετική απόδειξη πληρωμής τους.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτικούς στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ!


Δεν περπατάει λέμε....

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
Την παράταση της προθεσμίας, έως τις 21-08-2017, της με αριθ. Φ7/122800/Δ4/19-07-2017  Πρόσκλησης, για τη διάθεση των εκπαιδευτικών στα ΚΠΑ2 του Ο.Α.Ε.Δ. προκειμένου να συμμετέχουν στις Ομάδες Υποστήριξης της Μαθητείας (Ο.Υ.Μ.), για τα ΚΠΑ2 που αναφέρονται στο συνημμένο πίνακα . Για τα ΚΠΑ2 Αττικής

Εμφανιζόταν στην Πάτρα ως υπάλληλος του ΟΑΕΔ και υποσχόταν επιδόματα με το... αζημίωτο - Απέσπασε από 31χρονη 600 ευρώ

Τον αναζητά η αστυνομία


Παρουσιαζόταν σαν υπάλληλος του ΟΑΕΔ και που είχε μάλιστα και δυνατοτητα με το ... αζημίωτο να εξασφαλίζει... επιδόματα για τους ανέργους. Κάπως έτσι, πείστηκε και  μια 31χρονη από την Πάτρα που του έδωσε 600 ευρώ για να τη βοηθήσει στην έκδοση επιδόματος.

Άνοιξαν στο tomy.moh.gov.gr οι αιτήσεις για 2.868 προσλήψεις.



Πρόκειται για προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του 4ετους προγράμματος.

Αναδρομικές αποφάσεις για πληρωμές ΚΕΑ και παλαιάς κάρτας σίτισης.



Δύο ξεχωριστές αποφάσεις για την καταβολή ποσών από τον προϋπολογισμό που ανέρχονται συνολικά στα 25.674.355 ευρώ