oaednews

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Πώς και σε ποιους θα δοθεί έκτακτη παράταση στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση καταβολής στο επίδομα ανεργίας, στο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή θα λήξει η επιδότηση εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 προβλέπεται με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναστολή σύμβασης εργασίας: Οι 5 κατηγορίες εργαζομένων που θα πάρουν τα 800 ευρώ


μας

Σε δίλημμα οι εργαζόμενοι για την αποδοχή ή όχι της αναστολής της σύμβασης. Οι 5 κατηγορίες εργαζομένων που θα πάρουν τα 800 ευρώ
Σε δίλημμα βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι για το αν θα πρέπει να αποδεχθούν ή όχι την αναστολή της σύμβασης εργασίας τους που προχωράει ο εργοδότης ή επιχείρηση που εργάζονται φοβούμενοι ότι αυτό είναι ένα βήμα πριν την απόλυση.
Όπως μας εξήγησαν πολλοί από αυτούς που απευθύνθηκαν στο Dikaiologitika News. Ο εργαζόμενος δεν μπορεί να κάνει τίποτε, γιατί εφαρμόζεται το λεγόμενο «διευθυντικό δικαίωμα», οπότε, αν δεν αποδεχθεί την αναστολή σύμβασης, απλώς θα χάσει τα 800 ευρώ, ενώ δεν θα πάρει μισθό γιατί η σύμβαση θα θεωρείται ότι είναι σε αναστολή.

180 εκατ. ευρώ για κατάρτιση ...Τα voucher ξανάρχονται

Τη χορήγηση μέσω  προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχομένους και από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους:

Πρωτοφανής αισχροκέρδεια: Νοσοκομεία αγοράζουν μάσκες υψηλής προστασίας 5.000% ακριβότερα (Έγγραφα)

Πρωτοφανή αισχροκέρδεια σε βάρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας για πώληση μασκών υψηλής προστασίας που προμηθεύονται τα νοσοκομεία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Κοινή Ανακοίνωση Ομοσπονδίας και πρωτοβάθμιων Ενώσεων/μελών


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
                                                                                               
                                                           Αρ. Πρωτ. 401 / 27-3-2020
Ανακοίνωση
Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη μεταξύ των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων μας και του προεδρείου της Ομοσπονδίας και έγινε μια εκτίμηση της κατάστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις υπηρεσίες μας μέσα στην υγειονομική κρίση που περνά η χώρα μας. 
Υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι τα ΚΠΑ, που ακόμα εξακολουθούν να δέχονται κοινό, αποτελούν υγειονομική βόμβα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους συναλλασσόμενους. Ο ηλεκτρονικός τρόπος συναλλαγής μπορεί να μην είναι ο ίδιος με τον διά ζώσης αλλά σε αυτή την περίοδο επιβάλλεται. Παρόλο που έχει προχωρήσει η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από τον Οργανισμό, η διοίκηση εμφανίζει μια εμμονή στη γραφειοκρατία και στην αναζήτηση, εκ του περισσού, στοιχείων που η ευθύνη των κατά τόπους αρμόδιων  προϊσταμένων αρκεί. Θεωρούμε παράλογο μέσα σε αυτή την κατάσταση και όπως την έχουμε περιγράψει κατ επανάληψη να ζητούνται από τη Διοίκηση στοιχεία, δύο και τρεις φορές από διαφορετικές διευθύνσεις, στοιχεία που θα μπορούσαν να τα δουν οι ενδιαφερόμενοι από το ηλεκτρονικό σύστημα pdan, χωρίς να επιβαρύνουν τα ΚΠΑ, που λειτουργούν με πολύ λίγο προσωπικό. Οι υπάλληλοι του Οργανισμού δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν τα e mails που στέλνονται κατά δεκάδες από απελπισμένους συμπολίτες μας και πολλές φορές μάλιστα στέλνονται δύο και τρεις φορές. Για το κατασκηνωτικό τι να σχολιάσουμε…