oaednews

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Θερμοπληξία: Ποια είναι τα συμπτώματα -Τι πρέπει να κάνουμε

Παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος διατηρείται αξιοσημείωτα σταθερή. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα πλήθος ομοιοστατικών μηχανισμών που ρυθμίζονται από τον υποθάλαμο.
Πρόκειται για μια νευρική δομή που λειτουργεί ως θερμοστάτης: όταν η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, συντονίζει την αύξηση της καρδιακής παροχής, τη διαστολή των περιφερικών φλεβών και την αύξηση της παραγωγής ιδρώτα, ώστε τελικά να αυξηθεί ο ρυθμός αποβολής θερμότητας και να επανέλθει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα.

Προσοχή σε αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις - Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες - χρήστες του διαδικτύου σχετικά με προσπάθεια εξαπάτησής τους, μέσω απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων
Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλά κρούσματα απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων σε πολίτες, με σκοπό την εξαπάτησή τους.

ΕΠΑΝΕΚ: Ανακοινώθηκαν 135 νέα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Πού θα τα βρείτε

Νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ του ΕΣΠΑ βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων