oaednews

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Νέα προγράμματα για ανέργους απο την πρωτοβουλία ΠΑΝ

Χρηματοδότηση ύψους των 171 εκατ. ευρώ προβλέπεται για την Ελλάδα μέσω της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ) και θα αφορούν νέα προγράμματα για ανέργους όπως ανακοίνωσε προσφάτως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ένα BLOG ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Θα καταφέρει η νέα γενιά να ορθώσει το ανάστημά της;


Από τον Γιώργο Δημητρίου
Ο κίνδυνος για μια χαμένη γενιά, για τον οποίο κάποιοι μιλούσαν στην αρχή της κρίσης, έχει δυστυχώς εξελιχθεί σε πραγματικότητα. Ακόμα χειρότερα αυτή η χαμένη γενιά, καλείται πλέον να σηκώσει στους ώμους της τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Η ανεργία βρίσκεται σε διψήφιο ποσοστό εδώ και σχεδόν έξι χρόνια (9,6% το 2009 και 12,7% το 2010), αγγίζοντας σήμερα το 26%, το υψηλότερο ποσοστό της ΕΕ, από το οποίο το 75% αφορά μακροχρόνια άνεργους. Άνεργοι επίσης είναι το 50% των νέων κάτω των 25 ετών και ανσυνυπολογίσουμε τους ανθρώπους που υποαπασχολούνται τότε η πραγματικότητα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολή. Αυξάνοντας το χρέος της χώρας, ουσιαστικά μεταφέρουμε εισοδήματα από το μέλλον στο παρόν, επιβαρύνοντας τις μελλοντικές γενιές. Οι νέοι σήμερα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης, όχι τη μάχη της ευημερίας και της ανάπτυξης. Πώς λοιπόν η νέα γενιά θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στο χρέος και τα προβλήματα που της φόρτωσαν, τη στιγμή που μάχεται για την επιβίωση της; Ο αγώνας είναι άνισος. Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού