oaednews

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Πώς θα προσληφθούν 4.000 νοσηλευτές

Στις 12 Δεκεμβρίου ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης τύπου κοινωφελούς εργασίας, για 4.000 μακροχρόνια ανέργους στον τομέα της υγείας.

Από το σύνολο των θέσεων οι 2.700 θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κλπ).

Επιπλέον 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.α., ενώ 300 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Πανεργατική 24ωρη Απεργία Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016



Το 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην πανεργατική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις των Ευρωπαίων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων. Τα μέτρα που προωθούν σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το 4ο κατά σειρά Μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει νέα κέρδη για τους πλούσιους, βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.

Κρίση της φροντίδας; Οι αντιφάσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής στην εποχή του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού

ΔΕΚΑΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΥΛΑΝΤΖΑ
Κρίση της φροντίδας; Οι αντιφάσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής
στην εποχή του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού

ομιλήτρια
η Νάνσυ Φρέιζερ
Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Πολιτικής Θεωρίας, New School, Νέα Υόρκη

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 7.00 μμ
Αίθουσα εκδηλώσεων Ινστιτούτου GOETHE, Αθήνα (Ομήρου 14-16)

Την ομιλήτρια και το έργο της θα παρουσιάσει η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Οικονομικών
της Κοινωνικής Πολιτικής και της Απασχόλησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 (Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση)

Η Νάνσυ Φρέιζερ είναι καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης. Το έργο της εστιάζει στην κοινωνική και πολιτική θεωρία, στις φεμινιστικές σπουδές και στη σύγχρονη γαλλική και γερμανική σκέψη.

Ευχαριστήριο Μήνυμα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΝΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας! Η Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία έλαβε με την ψήφο σας την πρώτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Β Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τους τακτικούς υπαλλήλους. Η ισχυρή εμπιστοσύνη σας μας δίνει δύναμη και ενισχύει τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, την υπεράσπιση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων με ισότητα και δικαιοσύνη! Συνεχίζουμε

Επίσημα Αποτελέσματα για το ΥΣ τακτικών Υπαλλήλων και ΙΔΑΧ

'Έγκυρα ψηφοδέλτια 1800 άκυρα 110 Λευκά 38?

1η Δύναμη
Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία 576
1 έδρα
Μακράκης Γεώργιος 456
Ρίζος Κώστας    
78
2η: Ανεξάρτητη Ενωτική κίνηση 473
1 έδρα
Αργυροπούλου Αγγελική  212
Κωνσταντίνος Λιβέρης 182
:ΔΑΚΕ 460
Κανελλιδης Δημήτρης
Ρέππας Ιωάννης

Αποτελέσματα για ΥΣ Εκπαιδευτικών

Για τους Εκπαιδευτικούς


1η Παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση   230  (1 έδρα)

1ος Μουρούτσος Σπύρος   202

       Κατέβας Παναγιώτης      35

2ης Παράταξη
 Ανεξάρτητη Κίνηση 169  (1 έδρα)