oaednews

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Οι άνεργοι που πάσχουν από καρδιά έχουν 50% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου

Είναι λογικό όταν ένας άνθρωπος έχει χάσει τη δουλειά του μέσα στην κρίση και αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβίωσης να έχει κατάθλιψη και άλλα ψυχικά προβλήματα όπως αγχώδεις διαταραχές. Τώρα όμως νέα έρευνα Δανών επιστημόνων δείχνει πως οι άνεργοι που έχουν προβλήματα καρδιάς έχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης στην Δανία μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 21.500 ασθενείς 18 έως 60 ετών, που είχαν νοσηλευθεί για καρδιακή ανεπάρκεια.

Σ. Ρομπόλης: Μείωση της ανεργίας αντί για μείωση των συντάξεων

Πώς η μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες εξουδετερώνει την υποχρέωση για αποκοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. Τι δείχνει μελέτη των Σ. Ρομπόλη και Β. Μπέτση για λογαριασμό του Ομίλου για τα Κοινωνικά και Εργασιακά Δικαιώματα.

Η μείωση της ανεργίας, σταδιακά, κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2027 θα οδηγούσε σε αύξηση των εσόδων του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης κατά 800 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο τον χρόνο, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων μέσω της περικοπής στις προσωπικές διαφορές.