oaednews

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αυτοδιαχειριζόμενη BIOME: Το πείραμα πέτυχε

"Eίμαστε η σάρκα της σάρκας του εργοστασίου" μας λέει ο Μάκης Αναγνώστου, ένας από τους εργαζομένους στη ΒΙΟ.ΜΕ. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που το εργοστάσιο πέρασε στον έλεγχο των εργατών και η ΒΙΟ.ΜΕ. από ένα τυπικό εργοστάσιο, έγινε πρότυπο άλλου μοντέλου εργασίας. Προχωρώντας βήμα - βήμα, αποφασίζοντας τα πάντα με συνελεύσεις, χωρίς κεφάλαιο, αλλά με ανεξάντλητη θέληση, οι εργάτες τα κατάφεραν. Του Κώστα Παπαντωνίου

Μεγάλα τα κενά προστασίας των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

Μεγάλα τα κενά προστασίας των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ Ο Συνήγορος του Πολίτη διερεύνησε αναφορές πολιτών που προσελήφθησαν από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ βάσει του ν. 4152/2013, σχετικά με τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΔΕΔΥ


Κύριε Υπουργέ,
Οι αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα οι εμβληματικοί και ανυποχώρητοι αγώνες των απολυμένων και διαθέσιμων την προηγούμενη περίοδο, απονομιμοποίησαν την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών.
Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» ικανοποιούν ορισμένα από τα κεντρικά αιτήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της τελευταίας περιόδου, όπως η ακύρωση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων και η επαναφορά των συναδέλφων στην ενεργό υπηρεσία, η κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας, η κατάργηση της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων μετατροπής των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), η μονιμοποίηση των συναδέλφων ΙΔΑΧ και η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών.

Συνέλευση για τη δημιουργία κίνησης στο Ηράκλειο ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία

Συνέλευση  για τη δημιουργία κίνησης ενάντια στην επισφαλή εργασία και την ανεργία, διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 25 Μαρτίου στο Ηράκλειο. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Σε ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία" αναφέρονται:
"Ενώ ζούμε σε μία εποχή με τεράστιες δυνατότητες κάλυψης όλων των ανθρωπίνων αναγκών, η συντριπτική πλειονότητα του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας αναγκαζόμαστε σε ένα διαρκές κυνήγι επιβίωσης. Γινόμαστε μπαλάκι μεταξύ ανεργίας και επισφαλούς, ελαστικής, μαύρης και κακοπληρωμένης εργασίας. Σε έναν κόσμο που η ανεργία φτάνει στα ύψη και όσοι καταφέρνουν να εργάζονται δουλεύουν 12ωρα, 10ωρα και σαββατοκύριακα, το αίτημα για μείωση ωρών εργασίας με μισθούς αξιοπρέπειας είναι μονόδρομος. Η σταθερή εργασία, το επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους είναι στοιχειώδη προτάγματα για κάθε κοινωνία του 21ου αιώνα.

Δωρεάν αύριο η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.





Την Τετάρτη 25η Μαρτίου το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με τις παρακάτω ειδικές δράσεις:

Υπό αξιολόγηση ο κατώτατος μισθός και η ακύρωση των μειώσεων στις επικουρικές.


Λίστα αλλαγών και νέων παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό,

Γενική Συνέλευση ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με την προηγούμενη ανακοίνωση μας( 9/3/2015 Α.Π. 212β)  σας υπενθυμίζουμε ότι  Το Δ.Σ. της Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ. στην συνεδρίασή του στις  3/3/2015 αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού, την σύγκλιση Τακτικής   Γενικής  Συνέλευσης την Πέμπτη 26/3/2015  και ώρα 12.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοίκησης – Εθνικής Αντίστασης 8, Τράχωνες, με θέματα:
1.      Εκλογή προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης
2.      Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη ψηφοφορία της έγκρισης του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού
3.      Διοικητικός απολογισμός Δ.Σ.