oaednews

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κάποιος να φυλάει ... τα εξοχικά των βουλευτών!

Του Θάνου Περβολαράκη

Μια ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο facebook κινητοποίησε τις υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

«Και αν μας λείψη η εξωτερική επικουρία, δεν υπάρχει φόβος να καταστραφώμεν»


Πως αντιμετώπισε την πτώχευση του 1932 ο Ελ.Βενιζέλος

Έσωσε 66 ζωές και έμεινε άνεργος


Όταν πριν από 7 χρόνια όλοι του έλεγαν μπράβο και τον χαρακτήριζαν "ήρωα", αφού κατάφερε και έσωσε κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες του διώροφου λεωφορείου που οδηγούσε 66 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, σίγουρα ούτε που θα περνούσε τότε από το μυαλό του ότι θα ερχόταν μια στιγμή, που θα έμενε ξαφνικά στο δρόμο χωρίς δουλειά.

Κοινή δήλωση πέντε καθηγητών: εκτροπή απο τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα συνιστά η ψήφιση του νομοσχεδίου


 ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου
Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης
Ηλία Νικολόπουλου , Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:

Ισπανικό χωριό γύρισε στην Πεσέτα!


Είναι γεγονός, το Ευρώ καταρρέει αλλά δε θα μας πάρει στο γκρεμό μαζί του. Οι συναλλαγές θα γίνονται από εδώ και πέρα στην πεσέτα.

Θυσία στο βωμό του μνημονίου οι υπάλληλοι ΟΕΚ και ΟΕΕ

ΔΕΛΤΊΟ ΕΙΔΉΣΕΩΝ ΑΝΤΈΝΑ
Οι 1.700 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας που κλείνουν θα αποτελέσουν την πρώτη θυσία στο βωμό του μνημονίου. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το αποσπασμένο στα εργατικά κέντρα όλης της χώρας προσωπικό τους.

Στο Ηράκλειο Κρήτης το FORUM ΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΟΑΕΔ

 Στο  Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου θα διεξαχθεί φέτος το FORUM εργασίας του ΟΑΕΔ.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άνεργους το 2012

Μετά από  παρέμβαση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προωθεί ρύθμιση, ώστε οι άνεργοι, των οποίων η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έληξε στο τέλος του 2011, να έχουν κάλυψη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

Στάση εργασίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ


Έκκληση κάνει η ΠΟΕ ΟΤΑ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «να προχωρήσουν συντονισμένα και οργανωμένα σε κοινό προγραμματισμό ώστε μαζικά και ενωτικά να εμποδίσουμε την επερχόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Σιωπηλή διαμαρτυρία στην Αθήνα


Σιωπηλή διαμαρτυρία στην Αθήνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, η σιωπηλή διαμαρτυρία των πολιτών για τις χθεσινές καταστροφές..