oaednews

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Τίμιο Φαγητό από 6 άνεργους

“Περιβολάκι”: Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς, Κάτω Πετράλωνα, Τηλέφωνο: 213 0237 687.
6 άνεργοι άνοιξαν ένα μαγαζί με «τίμιο φαγητό» στα Κάτω Πετράλωνα και κάνουν θραύση – 4 ευρώ το ακριβότερο πιάτο 

λένε ότι εδώ σερβίρεται η καλύτερη φάβα στην Αθήνα. Μια ποικιλία από ελληνικούς μεζέδες και προϊόντα που δεν έχουν σχέση με πολυεθνικές περιμένει το κοινό από το πρωί ως το βράδυ στο Περιβολάκι που βρίσκεται στην πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, υπηρετώντας τις αρχές της αλληλέγγυας οικονομίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

Το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο και εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του ενάντια στις σημερινές, απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας σε βάρος των εργαζομένων (καθηγητών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών  κ.α) που διαμαρτύρονταν ενάντια στην διαθεσιμότητα και ενάντια στην παρουσία της τρόικας στην Αθήνα.

Εγγυημένη απασχόληση κατά μαζικής ανεργίας

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΩΝΙΑΤΗ

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ μόλις 5 χρόνια για να χαθούν ένα εκατομμύριο θέσεις απασχόλησης με την ύφεση, θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο δεκαετίες για την αναδημιουργία τους σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.

Πότε θα πέσει η ανεργία στην Ελλάδα; Ένα άρθρο «φωτιά»

Διαβάζοντας το άρθρο που ακολουθεί και το οποίο συνέταξε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, θα αντιληφθείτε ότι μας περιμένουν πολλά δύσκολα χρόνια ακόμη. Παρά τα μηνύματα αισιοδοξίας που «εκπέμπει» η κυβέρνηση, οι προβλέψεις που προκύπτουν από την επεξεργασία των αριθμών, δείχνουν ότι η υψηλή ανεργία στην Ελλάδα θα μας… συντροφεύει για πολλά-πολλά χρόνια

Του Σάββα Ρομπόλη*
Η πρόβλεψη κατά το 2010 του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ήταν ότι η ανεργία στην Ελλάδα το 2014 θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο επίπεδο του 30%-31% (1.525.000 άτομα) από 28,5%-29% (1.450.000 άτομα) το 2013, 24,4% το 2012, 17,7% το 2011 και 12,5% το 2010. Παράλληλα, σημειώνουμε ότι μετά τον κύκλο της ύφεσης στην Ελλάδα, η ανεργία πολύ δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% μέχρι το 2026, ακόμη και με το πιο αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ 3,5%-4% (50.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο), καθώς αυτό το ποσοστό αποδίδεται, κατά κύριο λόγο, στα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.