oaednews

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ουτε με ανάπτυξη δεν θα μειωθεί η ανεργια!!!

Του Βασίλη Γεώργα

Ενδημικό φαινόμενο θα συνεχίσει να αποτελεί η τερατώδης ανεργία στην Ελλάδα, παραμένοντας σε πολύ υψηλά επίπεδα για πολλά χρόνια αφότου ξεκινήσει η πολυθρύλητη ανάκαμψη της οικονομίας. Η εκτίμηση αυτή αποτελεί πλέον μόνιμη επωδό πολλών αναλυτών, με ενδεικτική τη χθεσινή τοποθέτηση του επικεφαλής της διεύθυνσης αναλύσεων του ομίλου της Alpha Bank, Μ. Μασουράκη, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την αύξηση της απασχόλησης στο μέλλον. Μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο «Global Capital Forum» ο επικεφαλής αναλυτής της Alpha Bank είπε χαρακτηριστικά ότι η υψηλή ανεργία δεν θα απορροφηθεί τόσο εύκολα όσο νομίζουμε και εκτίμησε πως η μείωσή της θα καθυστερήσει πολύ.

ΚΥΠΡΟΣ:Δράση κατά του εφιάλτη της ανεργίας ζητεί η Βουλή

Το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και τις επιπτώσεις του στα νοικοκυριά, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την αδυναμία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων του λαού να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, συζήτησε σήμερα παρουσία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου έκανε λόγο για ένα πραγματικό εφιάλτη για την κυπριακή κοινωνία, ειδικότερα στις περιπτώσεις εκείνες όταν σε ένα νοικοκυριό τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα είναι άνεργοι με αποτέλεσμα να υπάρχει κανένα εισόδημα.

ΟΑΕΔ προσλήψεις εκπαιδευτικών σε ΣΕΚ

Ο ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Πειραματικής ΣΕΚ Μαθητείας Ηρακλείου Κρήτης , σε ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου , για το Σχολικό Έτος 2013-2014, καλεί όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να υποβάλουν ή να αποστείλουν από Τετάρτη 05/02/2014 έως Παρασκευή 07/02/2014 από 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για το Σχολικό έτος 2013-2014.

Ανθρωπιστική κρίση δημιουργεί ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από το δημόσιο σύστημα υγείας

Τρεις χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο  το 2013

Μειώθηκαν οι μετανάστες χωρίς έγγραφα, αυξήθηκαν οι Έλληνες και οι Αλβανοί νόμιμα διαμένοντες στη χώρα

Όσο αυξάνεται η ανεργία, η «μαύρη» εργασία, η φτώχεια και η ανέχεια τόσο περισσότεροι είναι και οι άνθρωποι που όταν αρρωσταίνουν αισθάνονται – και είναι – αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι ανασφάλιστοι-ες αν χρειαστεί να νοσηλευτούν για κάποιο πρόβλημα υγείας, αν μείνουν έγκυος, αν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους πρέπει να πληρώσουν και μάλιστα αδρά στα δημόσια νοσοκομεία.

10.000 Πορτογάλοι μεταναστεύουν κάθε μήνα λόγω ανεργίας και φτώχιας

Κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να επαναληφθεί μια αιμορραγία όπως εκείνη που γνώρισε η Πορτογαλία τη δεκαετία του 1960, με τη μαζική έξοδο Πορτογάλων προς την Ευρώπη. Τα στατιστικά στοιχεία όμως δείχνουν ότι σήμερα παρατηρείται μια ροή ανάλογη, ή και μεγαλύτερη από εκείνη.

Γραφείο ανταποκριτή ΟΑΕΔ στην Αγιά

Ξεκίνησε η λειτουργία γραφείου ανταποκριτή ΟΑΕΔ για τον Δήμο Αγιάς.
Το γραφείο έχει έδρα την Αγιά και συστεγάζεται στο ΚΕΠ της Αγιάς, που βρίσκεται επί του πεζόδρομου 25ης Μαρτίου 20, με αρμόδιους ανταποκριτές τους Χατζούλη Ιωάννα και Χρυσικό Νικόλαο.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:
1. έκδοση και  θεώρηση κάρτας ανεργίας
2. έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας
3. επιδόματα ΟΑΕΔ

Ενίσχυση ανέργων: Η Ευρώπη δίνει, αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί

Σε επτά χρόνια η Ελλάδα έχει καταθέσει στο αρμόδιο ευρωπαϊκό ταμείο μόλις μια αίτηση για ενίσχυση απολυμένων, όταν η Ισπανία έχει καταθέσει 18, η Ιταλία 12, και η Γερμανία 7, παρά το γεγονός πως σε τρία χρόνια η ανεργία έχει υπερτριπλασιαστεί.

Διαθεσιμότητα: Νέος «σκόπελος» ΣτΕ για την κυβέρνηση

Την επόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή εκπαιδευτικών εναντίον της ένταξής τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Μπάχαλο με τις αποζημιώσεις στους οργανισμούς που κλείνουν.


Ενώ το νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το οποίο προβλέπει το κλείσιμο 21 οργανισμών του Δημοσίου βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την ψήφισή του, το τοπίο σχετικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων παραμένει ομιχλώδες.