oaednews

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Μέχρι 19/3 οι αιτήσεις για τις 478 θέσεις στον ΟΑΕΔ

Ανακοινώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σύμφωνα με την ΣΟΧ1/2018 καθορίζεται από την 09/03/2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 07:00 π.μ. μέχρι και την 19/03/2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:30.

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για δύο νέες προκηρύξεις -251 μόνιμες θέσεις σε ΕΥΔΑΠ και ΑΕΠΠ

Δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» στο προσεχές χρονικό διάστημα, ανοίγοντας τις αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.Πρόκειται για τις προκηρύξεις 2Κ/2018 και 1Κ/2018 που προσφέρουν συνολικά 251 θέσεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης, στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (42 θέσεις) και στην ΕΥΔΑΠ (209 θέσεις).Αναλυτικότερα:
1) Προσλήψεις 42 ατόμων στην ΑΕΠΠ

Αύριο ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ"

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω αυτού να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης σε αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι για την αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε χρήσιμο οι ενδιαφερόμενοι (πρωτίστως οι ιδιώτες που δεν επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία συμβούλου) να έχουν στη διάθεσή τους το Σαββατοκύριακο για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχετική ανακοίνωση.

ΗΔΙΚΑ: Άνοιξε η ενεργοποίηση των Athena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ

Από σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 ξεκίνησε η ενεργοποίηση των καρτών Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ μέσω της ΗΔΙΚΑ.
Άνεργοι και ΑΜΕΑ που έχουν ήδη στα χέρια τους προσωποποιημένη Ath.ena Card, μπορούν να ενεργοποιήσουν τις δωρεάν μετακινήσεις ως εξής

Μπαίνετε στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ με τα διαπιστευτήρια του Taxisnet, συμπληρώνετε το ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, επιλέγεται “Δημιουργία Νέας Κάρτας” και συμπληρώνετε το 16ψήφιο αριθμό της προσωποποιημένης Ath.ena Card.
Επίσης πρέπει να κάνετε επαλήθευση της κάρτας συμπληρώνοντας το 8ψήφιο PIN που είχατε χρησιμοποιήσει για την έκδοση της κάρτας και επιλέγετε την κατηγορία δωρεάν κομίστρου ανάμεσα σε Ανέργων και Ατόμων με Αναπηρία.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,8% η ανεργία το Δεκέμβριο

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 989.199 άτομα - Στα στοιχεία δε λαμβάνεται υπόψιν ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν

Στο 20,8% η ανεργία το Δεκέμβριο έναντι 23,4% τον ίδιο μήνα το 2016 σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 107.687 ενώ οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 127.352 άτομα - Μεγαλύτερη η πτώση της ανεργίας στους άνδρες από ότι στις γυναίκες