oaednews

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΟΑΕΔ: Έως 15/11 οι αιτήσεις για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

 Μέχρι τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, στις 23:59, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή τους στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι Π.ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε επτά πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

ΟΑΕΔ: Η αμοιβή που προβλέπεται

Απαιτούμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία μας από την πανδημία.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα νέο σφοδρό κύμα πανδημίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την μια στιγμή λειτουργεί σαν να έχει ξεπεραστεί η πανδημία και την άλλη στιγμή (με την αμέριστη συνδρομή των καναλιών που την στηρίζουν) σπέρνει  μηνύματα κοινωνικού  διχασμού. Ενόψει όμως της διαφαινόμενης  γιγάντωσης  της πανδημίας δεν φρόντισε να λάβει κανένα μέτρο. Ούτε για μια σοβαρή και επιστημονική καμπάνια εμβολιασμού, ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καθημερινά πλέον γονατίζει αβοήθητο, ούτε για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς που μεταφέρουν τον κόσμο στην εργασία του, ούτε για την αραίωση των μαθητών στα σχολεία, ούτε για την θέσπιση τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η τηλεργασία δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά ή εφαρμόζεται κατά το δοκούν . Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ για τα μέτρα που θα ισχύουν στην λειτουργία των ΔΥ από 06 έως 22 Νοεμβρίου η τηλεργασία δεν προβλέπεται υποχρεωτικά ούτε καν για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

 


ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

            Τους τελευταίους μηνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτακη,  να παραχωρήσει σε εργολάβους, την καθαριότητα κατα κυριο λόγο (αλλα και άλλων υπηρεσιών)  όλων των δημοσιων οργανισμών και επιχειρήσεων. Πετάει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην καθαριότητα, που δουλεύουν σε υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) και στη θέση τους προσπαθεί να επαναφέρει μαζικά τους εργολάβους.

            Στα Νοσοκομεία, στο ΜΕΤΡΟ, στο Υπ. Οικονομικών, στον ΟΑΕΔ, στα δημοσια σχολεία, πρακτικά παντού στο δημόσιο. Με πρόσχημα ότι “λήγουν οι συμβάσεις”, για χιλιάδες εργαζόμενους μεχρι τις 31 Δεκέμβρη, οι διορισμένες απο την κυβέρνηση διοικήσεις, με τις ευλογίες συνολικά της κυβέρνησης, αντί να προχωρήσουν στη μονιμοποιηση, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενες/ους για να παραχωρήσουν το εργο της καθαριότητας, αλλα και άλλες υπηρεσίες (πχ φύλαξη) σε εργολάβους.