oaednews

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Απίστευτο!!Υπάρχει και άγιος Μνημόνιος! Εορτάζει στις 16 Ιουνίου, την ίδια μέρα που έχει γενέθλια ο Πρωθυπουργός μας Γ.Α.Π.!!!

Δε χρειάζεται λοιπόν να βάλει το χέρι του ο Άγιος.... το έχει βάλει ήδη,  βαθιά στη τσέπη του Έλληνα !!! Αλλά οι συμπτώσεις είναι απίστευτες!
Πάντως κ ο Άγιος φοβέρα θέλει!

Ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών, που είναι απαραίτητα για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ του έτους 2011.

Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα γίνει, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, με τον εξής τρόπο:

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 37,4% παρουσίασε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου

- Mείωση κατά 42,9% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του έτους ο τζίρος στο σύνολο του κλάδου των αυτοκινήτων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο
- Μείωση 11,4% σημείωσε ο τζίρος στο χονδρικό εμπόριο το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο απασχολούνται σε επικίνδυνα επαγγέλματα, σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ.

   Περισσότερα από 115 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο, δηλαδή το 7%, απασχολούνται σε επικίνδυνα επαγγέλματα ή επαγγέλματα που απειλούν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Πρόσληψη 214 Διανομέων και Οδηγών στα ΕΛΤΑ/ Νομαρχία Αθήνας Πειραιά

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών πλήρους  απασχόλησης, συνολικού αριθμού 214 ατόμων ( 180 Δ. Ε ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ και 34 Δ. Ε. ΟΔΗΓΟΙ), για την υλοποίηση του προγράμματος κανονικών αδειών, των Υπηρεσιακών Λειτουργιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α. Ε. Αθήνας και Πειραιά και Κέντρου Διαλογής Αττικής.

Παραβίαση θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας

Ο αγώνας της ΓΣΕΕ σε διεθνές επίπεδο κατά των απαράδεκτων «μνημονιακών» μέτρων αναδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας, εισέρχεται σε κρίσιμη φάση με την ένταξη της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα των 25 χωρών που εξετάζονται για την παραβίαση θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας στην 100η τριμερή Διάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) στη Γενεύη.

Υπ. Εργασίας: 18 μήνες επιτυχίας... με την ανεργία στο 16,2%!

Της Ρούλας Σαλούρου

Εκτός τόπου και χρόνου κρίθηκε από πολλούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που συμμετείχαν στη θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η τοποθέτηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη, τόσο για τα αποτελέσματα των πολιτικών του 2010, όσο και για τις προτεραιότητες πολιτικής από το 2011 έως και το 2015. 

Επί ποδός τα συνδικάτα


Νέες κινητοποιήσεις, κατά τη συζήτηση και ψήφισή του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή, πέρα από την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει στις 15 Ιουνίου, προαναγγέλλουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να αποσυρθεί το Πρόγραμμα.

Παπακωνσταντίνου: «Θα μειωθούν κατά 20% οι δημόσιοι υπάλληλοι τα επόμενα χρόνια και με απομακρύνσεις»


Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με στόχο τη μείωση τους κατά 150.000 ή κατά 20% μέχρι το 2014 σχεδιάζει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ Τα πάνω-κάτω στο Δημόσιο φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Από 10-40% αναμένεται να περικοπούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.


Με την περικοπή ειδικών επιδομάτων και την ενσωμάτωση γενικών επιδομάτων, θα επέλθει μείωση των α Ερχονται μειώσεις μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο αποδοχών που λαμβάνουν οι νεοδιοριζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι