oaednews

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Προσλήψεις ΑμεΑ στο Δημόσιο – Δικαιολογητικά

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο  για τις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία αλλά και άλλων ειδικών κατηγοριών στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ορίστηκαν τα πιστοποιητικά και τα δικαιολογητικά,  που χρειάζεται να προσκομίζουν οι υποψήφιοι για διορισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Με την Υπουργική Απόφαση η οποία υπεγράφη την Παρασκευή από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, προσδιορίζονται αναλυτικά τα δικαιολογητικά για την κάλυψη προκηρυσσόμενων  θέσεων μονίμων υπαλλήλων και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, από υποψηφίους  προστατευόμενων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο  προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για προσλήψεις στο υπουργείο Εξωτερικών

Νέα προκήρυξη εξέδωσε το ΑΣΕΠ, για προσλήψεις προσωπικού στο υπουργείο Εξωτερικών με ειδικές διαδικασίες.
Συγκεκριμένα με την νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ προκηρύσσεται η πλήρωση, με ειδική διαδικασία επιλογής πέντε (5) κενών οργανικών θέσεων του Κλάδου Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εξωτερικών, στις ακόλουθες ειδικότητες:

Μοριόδοτηση: Η λύση στο πρόβλημα της μονιμοποίησης 30.000 συμβασιούχων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να παρουσιάσουν το τελικό σχέδιο μονιμοποίησης 30.000 συμβασιούχων προχωρώντας ταυτόχρονα σε επιλογές σχετικά με τις κατηγορίες των συμβασιούχων θα πριμοδοτηθούν βγάζοντας εκτός την Αυτοδιοίκηση και κρατώντας τους συμβασιούχους των υπουργείων και Οργανισμών
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων θα είναι η μοριοδότηση σε ανοικτούς διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. Το ίδιο μοντέλο ακολουθείται και για τους 6.667 συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων όπου οι ήδη εργαζόμενοι μοριοδοτούνται βάσει της προϋπηρεσίας τους σε σχέση με τους υπόλοιπους που θα συμμετάσχουν στον ανοικτό διαγωνισμό. 

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 13Κ/2017: Από 7/11 οι αιτήσεις για 53 μόνιμες θέσεις

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 ξεκινά η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 13Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 33/19-10-2017,τ.ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα τριών (53) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Έγκριση για 155 προσλήψεις στα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών - Οι θέσεις

H Α.Ε.Μ.Υ Α.Ε. θα προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρόσληψης προσωπικού συνολικού αριθμού 155 ατόμων των κλάδων και κατηγοριών όπως αποτυπώνονται παρακάτω με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάρκεια κατ΄ ανώτατο έως τις 31/12/2019 με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ το ιατρικό προσωπικό με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
Το προσωπικό θα απασχοληθεί στα εννέα Προ-Αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών καθώς και στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.

Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: «Βιασύνη και κακός σχεδιασμός» για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Για τα προβλήματα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μίλησαν σήμερα τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της, στον Πειραιά
Ο πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου, Λευτέρης Ρενιέρης, στην εισαγωγική τοποθέτησή του έκανε λόγο για «πρόχειρη και αποσπασματική» διαδικασία σε ότι αφορά τη διαδικασία μετάβασης από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εικόνα των σταθμών τις τελευταίες ημέρες με τους «επιβάτες να ταλαιπωρούνται σε ουρές - για την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας - αλλά και τους εργαζόμενους εκδότες να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους χωρίς διακοπή»

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Ο εργοδότης θα οφείλει να καταβάλει στο μεν ασφαλιστικό ταμείο τις δαπάνες
που αυτό χορήγησε στον παθόντα από εργατικό ατύχημα στον δε παθόντα τη διαφορά ανάμεσα στις παροχές αυτές και την πλήρη αποζημίωση που δικαιούται με βάση τον ΑΚ σε κάθε περίπτωση που βεβαιώνεται δικαστικά ότι το εργατικό ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη. Είτε ως προς αυτό καθεαυτό το αποτέλεσμα του εργατικού ατυχήματος είτε και ως προς την παραβίαση της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία.

Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το νόμιμο ημερομίσθιο ή το 1/25 του νομίμου μηνιαίου μισθού,
προκειμένου περί μισθωτών αμειβομένων με μηνιαίο μισθό,  υποχρεούται να καταβάλει ο εργοδότης για εργασία που ζητείται  να παρασχεθεί «εκτός έδρας» ενώ η αποζημίωση αυτή περιορίζεται στο 1/4 αν προσφέρεται  τροφή και κατοικία, στο 1/2  αν παρέχεται μόνο τροφή και στα 4/5 εφόσον παρέχεται μόνο κατοικία. 
 
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας,  την αποζημίωση προβλέπει η υπ´
αριθμ. 21091/2990/3-8-1946 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας «Περί καθορισμού προσθέτου ημερησίας αποζημιώσεως δια τους εκτός έδρας απασχολουμένους μισθωτούς» (Β΄ 142).