oaednews

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Υπάλληλοι ΔΕ θα παίρνουν πτυχίο ΑΕΙ με υποτροφία από το Δημόσιο

Κίνητρα για ενίσχυση των εκπαιδευτικών τους προσόντων σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε δημοσίους υπαλλήλους με απολυτήριο Λυκείου. Ήδη, σε συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, εξετάζεται η δυνατότητα σπουδών και απόκτησης πτυχίου για εργαζόμενους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημοσίου τομέα, με υποτροφία από το κράτος. Μάλιστα, η χρηματοδότηση προγραμμάτων εκ μέρους του υπουργείου για σπουδές σχεδιάζεται έτσι ώστε να αφορά κυρίως γυναίκες αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνταξιοδοτικό: Διώχνουν με το ζόρι από το Δημόσιο τους 60άρηδες

Την πόρτα της υποχρεωτικής εξόδου -ακόμη και αν δεν θέλουν να αποχωρήσουν- αντικρίζουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έκλεισαν ή κλείνουν φέτος το 60ό έτος.

Βόμβα στο συνταξιοδοτικό του Δημοσίου βάζει ο υπαλληλικός κώδικας που οδηγεί τους 60άρηδες με 35ετία στην υποχρεωτική έξοδο ακόμη και αν δεν θέλουν να συνταξιοδοτηθούν, βλέποντας τις μεγάλες μειώσεις άνω του 23% που φέρνει το νέο ασφαλιστικό από το 2016.
Την πόρτα της υποχρεωτικής εξόδου -ακόμη και αν δεν θέλουν να αποχωρήσουν- αντικρίζουν χιλιάδες υπάλληλοι που έκλεισαν ήκλείνουν φέτος και τα επόμενα έτη το 60ό έτος με 35ετία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Για αυτούς το νέο ασφαλιστικό μετατρέπεται σε «δίκοπο μαχαίρι», καθώς θα αναγκαστούν να συνταξιοδοτηθούν παρά τη θέλησή τους και να υποστούν μειώσεις συντάξεων πάνω από 23%, με το σχέδιο της κυβέρνησης.

Θα παρακολουθήσουν …απαθείς και το κλείσιμο του ΟΑΕΔ στο Λουτράκι;

http://korinthiannews.gr
Ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα ότι κλείνει και ο ΟΑΕΔ Λουτρακίου καθώς θα συγχωνευτεί με τον ΟΑΕΔ Κορίνθου. Η δημοτική αρχή του Γ. Γκιώνη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής …

Τα νέα προγράμματα voucher



Αλλαγές, με στόχο οι ωφελούμενοι να λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, σε σχέση με παλαιότερα, αλλά και να τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες, εμπεριέχονται στα προγράμματα voucher που πρόκειται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, από το υπουργείο Εργασίας.
Ουσιαστικά, τα προγράμματα ανασχεδιάστηκαν από την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κα Ράνια Αντωνοπούλου, διατηρώντας όμως τον ίδιο προϋπολογισμό. 

Μια καλή κουβέντα για τον ΟΑΕΔ

Από Ροδιακή; 

Απο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου


Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου συγχαίρει θερμά το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στον Αρχάγγελο για την άριστη λειτουργία του.
Και φέτος, για άλλη μία χρονιά οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Αρχαγγέλου εξυπηρέτησαν άμεσα τους εργαζόμενους της Νότιας Ρόδου (και όχι μόνο) αποδεικνύοντας την σωστή οργάνωση της υπηρεσίας, αλλά και την αφοσίωση των υπαλλήλων στο έργο τους.

Γαλλία: 4000 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας , 2 δισ ευρώ για την ανεργία

Παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την καταπολέμηση της ανεργίας χθες στο Παρίσι, 15 περίπου μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα μαχητικός. «Το ζητούμενο είναι να υλοποιείς μεταρρυθμίσεις μέχρι τέλους», και αυτό «ανεξαρτήτως εκλογικών αναμετρήσεων», υπογράμμισε ο Φρ. Ολάντ.
Το 2015 κυριάρχησε στη Γαλλία το ζήτημα της τρομοκρατίας και η καταπολέμηση των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία. Το θέμα επισκίασε μια σειρά άλλων προβλημάτων της χώρας, με κυριότερο το μείζον ζήτημα της ανεργίας. Η ανεργία ήταν ήδη υψηλή όταν ο Φρ. Ολάντ ανέλαβε τα ηνία από τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί το 2012. Έκτοτε το υπουργείο Εργασίας διορθώνει συνεχώς προς τα πάνω τον αριθμό των ανέργων, ο οποίος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας Ολάντ περίπου 650.000 άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων. Κάθε τόσο ο ίδιος αναδεικνύει τη σοβαρότητα του ζητήματος. Το 2013 μάλιστα ο κατά τα άλλα ιδιαίτερα προσεκτικός Ολάντ έφτασε στο σημείο να προβλέπει «στροφή» στο ποσοστό της ανεργίας μέχρι τα τέλη του έτους. Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις όμως δεν κατάφεραν να ανακόψουν την αρνητική εξέλιξη στην αγορά εργασίας.
Επιδότηση μικρομεσαίων

Τα στατιστικά για την ανεργία από τον ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του '15, ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ αυξήθηκε κατά 12.931 άτομα, στα 1.047.661 έναντι 1.034.730, από τα οποία οι 858.802 αναζήτησαν, αλλά, δεν βρήκαν εργασία.

Αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων κατά 45,18% κατέγραψε ο ΟΑΕΔ με τη λήξη του 2015. 

ILO: Πάνω από 200 εκατ. οι άνεργοι παγκοσμίως

Το ILO εκτιμά ότι οι άνεργοι θα ξεπεράσουν τους 200 εκατ. για πρώτη φορά το 2017, ενώ το 2015 ήταν 197,1 εκατ. 

Μικρή πτώση της παγκόσμιας ανεργίας στο 5,7% για το 2017 προβλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), από 5,8% στο οποίο ανήλθε στην περίοδο 2014-2016, χάρις στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Άγρια επεισόδια με τραυματίες σε πορεία για την ανεργία στην Τυνησία

«Η εργασία είναι δικαίωμα» Παντού

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε το απόγευμα στην φτωχή πόλη Κασερίν τηςκεντρικής Τυνησίας, μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα μεταξύ πλήθους διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την υψηλή ανεργία και αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διασκορπίσουν το πλήθος, με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να τραυματιστούν.
Η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη στην Κασερίν, μετά την αυτοκτονία το Σάββατο του 28χρονου ανέργου Ρίντα Γιαχιάουι, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία όταν ανέβηκε σε έναν στύλο του δικτύου ηλεκτροδότησης, κοντά στο κυβερνείο
Το πρωί περίπου 500 άτομα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, ή 1.000, σύμφωνα με ένα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του κυβερνείου, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η εργασία είναι δικαίωμα».