oaednews

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Επιχείρηση «λευκός γάμος» – Ανεργες παντρεύονται μετανάστες εικονικά για να βγάλουν χρήματα

Επιχείρηση «λευκός γάμος» – Ανεργες παντρεύονται μετανάστες εικονικά για να βγάλουν χρήματα


Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει πλέον το φαινόμενο των «λευκών» γάμων, ανάμεσα σε Ελληνίδες και μετανάστες, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίσουν την άδεια παραμονής στη χώρα. Γάμοι φέρονται να συμφωνούνται από το τηλέφωνο, πριν καν ακόμη ο μετανάστης φτάσει στην Ελλάδα τις περισσότερες φορές. Κυρίως Πακιστανοί και Ινδοί έρχονται σε επαφή με τους επιτήδειους, που τους βρίσκουν νύφη και κανονίζουν όλες τις λεπτομέρειες για το «λευκό» γάμο, που γίνεται σε κάποιο δημαρχείο.

Η υγεία είναι θέμα… Ελληνικό

17:58 | 19 Οκτ. 2014
  
Όσο η οικονομική ύφεση συνεχίζεται και η φτώχεια μεγαλώνει, τόσο  οι χιλιάδες ανασφάλιστοi και άνεργοι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία. Στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού τo 2012 οι επισκέψεις ήταν 4.000, το 2013 ήταν 11.000 και τώρα στους 10 μήνες του 2014 αγγίζουν τις 22.000 . Το tvxs το επισκέφτηκε και παρουσιάζει την εξαιρετική προσπάθεια των εθελοντών. Ρεπορτάζ : Φώτης Τάκος, Ευαγγελία Ασημακοπούλου 
Τον Δεκέμβριο του 2011 εντός της πρώην αμερικανικής βάσης στο Ελληνικό  εγκαινιάστηκε το κοινωνικό ιατρείο . Μία προσπάθεια εθελοντών για την περίθαλψη ατόμων που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια νοσοκομεία. Συνομιλήσαμε με τον  Γεώργιο Βήχα , εθελοντή ιατρό και έναν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του κοινωνικού ιατρείου.
«Ήταν διπλός ο σκοπός της δημιουργίας του κοινωνικού ιατρείου. Ο ένας ήταν να προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους που έτσι και αλλιώς η πολιτεία τους είχε πετάξει έξω από το σύστημα υγείας.

Ανεργος παρέδωσε το παιδί του στην εφορία

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στη Ρόδο, όταν ένας 35χρονος άνεργος πατέρας από τη Ρόδο πήγε στην εφορία με το παιδί του, όταν έμαθε ότι του κατάσχεσαν τα τελευταία 300 ευρώ που είχε στον λογαριασμό του, και είπε στους υπαλλήλους: «Πάρτε το, δεν μπορώ να το ζήσω!»

Δημόσιο: Πρώτος μισθός 680 ευρώ - Σοκ για περισσότερους από 600.000 δημοσίους υπαλλήλους

Μεγάλες ανατροπές στο Δημόσιο τομέα αναμένεται να επιχειρήσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση με βασικό ζήτημα για συζήτηση τον βασικό μισθό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται μειώσεις από 2% έως 12% για περισσότερους από 600.000 δημοσίου υπαλλήλους με τον βασικό μισθό να πέφτει στα 680 ευρώ.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΑΕΔ : Δελτίο Τύπου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας, Κώστα Μπάρκα, βουλευτή Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Σπανού υπεύθυνη τμήματος εργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και Ηλία Σιούτα, επιστημονικό συνεργάτη της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα τον ΟΑΕΔ και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Οργανισμού (με τον διοικητή κ. Αμπατζόγλου και τους δυο υποδιοικητές του Οργανισμού κυρίους Κοντοπάνο και Καρέλα) και με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ, της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και των πρωτοβάθμιων σωματείων.