oaednews

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Στον ημιτελικό η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ


Στον ημιτελικό η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ!

Πως υποβαθμίζεται η καταστροφή μιας ολόκληρης γενιάς, και πως μετακυλύεται η ευθύνη από τους θύτες στα θύματα

Η ανεργία στους νέους

Του Μπάμπη Παπαδημητρίου


Η μαζική ανεργία των νέων μάς τρομάζει. Δικαίως. Τρομάζει -επιτέλους- την Ευρώπη και προβληματίζει -ήταν καιρός- τους πολιτικούς μας στην Ελλάδα. Πώς όμως διαμορφώνονται οι στατιστικές αναλογίες που μας υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο νέους μεταξύ 15 και 24 ετών δεν βρίσκει δουλειά, ενώ την αναζητεί;

Νέο πρόγραμμα για ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα για άνεργους νέους, οι οποίοι θα επιδοτηθούν για να φτιάξουν καινοτόμους επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Εργασίας θα επιχορηγήσει 7.000 άνεργους νέους έως 35 ετών για να ξεκινήσουν μια καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αυτό είναι διαφορετικό από εκείνο των «Νέων Επαγγελματιών», που επίσης αναμένεται να προκηρυχθεί από τον Οργανισμό.

Παραγωγοί και καλλιεργητές φράουλας αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες. Γιατί αντιδρούν οι αλλοδαποί της περιοχής

Περίπου 116 παραγωγοί και καλλιεργητές φράουλας από τη Ν. Μανωλάδα και τη Βουπρασία αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες για τις υπάρχουσες και τις νέες καλλιέργειες φράουλας.
Η μεταστροφή σε αυτή τη λύση που μπορεί να προσφέρει εργασία με ένα μεροκάματο της τάξης των 25 ευρώ μαζί με το εργόσημο (22+3) για έξι ώρες ημερησίως και πενθήμερη εργασία, έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες καθώς υπάρχουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών.