oaednews

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ερχονται 200 «μπλε» προσλήψεις στο Μετρό

Πρόκειται για τα «μπλε παιδιά» του πορίσματος Ρακιντζή, γκρινιάζει το ΠΑΣΟΚ. Η πλειονότητα των εργαζομένων προσέφυγε στα δικαστήρια, σε 5 περιπτώσεις δικαιώθηκαν, αλλά το δικαστήριο δεν διέταξε την επαναπρόσληψή τους 

Ακυρώνει τις περικοπές μισθών στους ένστολους το ΣτΕ

Συνταγματικά προβλήματα στις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων, διαπιστώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη των μελών της που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Τη Διεύθυνση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης και τον ΟΑΕΔ επισκέφθηκε σήμερα ο Μιχάλης Κριτσωτάκης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή 17/1, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και συγκεκριμένα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για οριστική διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Δημοσίου όσων είχαν παραμείνει στις θέσεις τους με ασφαλιστικά μέτρα ή προσωρινές δικαστικές διαταγές.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «πρόκειται για μία απόφαση που παραβιάζει το Σύνταγμα αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και που οδηγεί στην περαιτέρω αποψίλωση και την υποβάθμιση των αναγκαίων παρεχόμενων υπηρεσιών ιδιαίτερα δε της Τοπικής αυτοδιοίκησης.»
Στη συνέχεια επισκέφθηκε ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΚΠΑ) ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ όπου ενημερώθηκε από τον προιστάμενο της Υπηρεσίας και εκπροσώπους των εργαζομένων του Οργανισμού και του πρώην ΟΕΚ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αμέσως μετά ο Μ. Κριτσωτάκης δήλωσε: «Οι μνημονικακές πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν σε διάλυση όλες τις Υπηρεσίες. Το προσωπικό των Υπηρεσιών δεν επαρκεί για  να αντιμετωπίσει τον συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασίας, αφού οι στρατιές των ανέργων πολλαπλασιάζονται  και επιπλέον η κυβέρνηση τους φορτώνει διαρκώς με νέα αντικείμενα  (π.χ. τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας).  Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους.
Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει και με τις εκκρεμότητες του πρώην ΟΕΚ, που τώρα λειτουργεί εντός του ΟΑΕΔ, όπου με ευθύνη της κυβέρνησης “τίποτα δεν προχωράει”. Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες με παραχωρητήρια και εξαλείψεις -μόνο στο νομό Ηρακλείου εκκρεμούν 340 παραχωρητήρια» και δεσμεύτηκε για κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση.

Επιταγή εισόδου ενεργοποιήση εως 31/1 Λήγει η προθεσμία για την ενεργοποιήση της Επιταγής Εισόδου από τους δικαιούχους του προγράμματος στο ΄τέλος του μήνα και πρέπει όλοι οι δικαιούχοι για να μην χάνουν την επιδότηση του προγράμματος να απευθυνθούν στα ΚΕΚ της αρεσκείας τους ώστε να την ενεργοποιήσουν.


Επιταγή εισόδου ενεργοποιήση εως 31/1 Λήγει η προθεσμία για την ενεργοποιήση της Επιταγής Εισόδου από τους δικαιούχους του προγράμματος στο ΄τέλος του μήνα και πρέπει όλοι οι δικαιούχοι για να μην χάνουν την επιδότηση του προγράμματος να απευθυνθούν στα ΚΕΚ της αρεσκείας τους ώστε να την ενεργοποιήσουν. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι της Επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών σε αντικατάσταση των διαγραφέντων από το Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης πρέπει να μεριμνήσουν και να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014 (31/01/2014). Εάν ο ωφελούμενος δεν ενεργοποιήσει την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας χάνει το δικαίωμα της ενίσχυσης και διαγράφεται από το Μητρώο Ωφελουμένων. Το πρώτο βήμα για την ενεργοποίησή του είναι να επιλέξουν οι δικαιούχοι πάροχο κατάρτισης (ΚΕΚ), να επικοινωνήσουν μαζί του και στη συνέχεια να τον επισκεφτούν για να υπογράψουν την τριμερή σύμβαση.

Σύστημα αξιολόγησης που κατήργησε μέχρι και η Microsoft


Ανθρωποφαγικές τεχνικές made in Microsoft, τις οποίες όμως εξοβέλισε πρόσφατα μέχρι και ο παγκόσμιος αυτός τεχνολογικός κολοσσός που τις εφάρμοζε, επιχειρεί να θεσπίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης