oaednews

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Την υψηλότερη αύξηση στην ΕΕ σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα το τελευταίο έτος

Στο 10,9% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος το 1999, έναντι 10,8% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη Eurostat. 

Τον Μάρτιο του 2011 ήταν 9,9%.

Τι περιμένει την κυβέρνηση που θα σχηματισθεί την επόμενη των εκλογών

του  Κώστα Μήλα
Τις επόμενες εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με επιτυχία τις τύχες του ελληνικού λαού στην Ευρώπη.

Σοκαριστική έκθεση για την παγκόσμια ανεργία - Προβλέπει κοινωνικές αναταραχές


Η λιτότητα και οι σκληρές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εργασίας δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, γεγονός που οδηγεί σε μια «ανησυχητική» κατάσταση στην παγκόσμια αγορά εργασίας, η οποία δεν δείχνει κανένα σημάδι ανάκαμψης, υποστηρίζει στην ετήσια έκθεσή της η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO). 

Έντονη προειδοποίηση για την αυξανόμενη ανεργία στην Ευρωζώνη

Έντονη προειδοποίηση για την ολοένα αυξανόμενη ανεργία στην Ευρώπη, ιδιαίτερα την ανεργία στους νέους, ήταν το μήνυμα του καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βέρνερ Φάιμαν, κατά τη σημερινή ογκώδη συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματός του, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Περισσότεροι από 100.000 συμμετέχοντες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Δημαρχείου της Βιέννης...

Λιγότερη ανεργία στην Αλβανία!



Διεθνή
Το ποσοστό της ανεργίας στην Αλβανία ανέρχεται στο 13,36%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ελληνικής καταγωγής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Αλβανίας, Σπύρος Ξέρας.